Antena Meniu Search
x

Linda Thomas-Greenfield a fost confirmată ca ambasadoarea americană la ONU

Senatul Statelor Unite a confirmat, marţi, nominalizarea Lindei Thomas-Greenfield în funcţia de ambasador la ONU. Astfel a fost adăugat un membru important pentru echipa de securitate a preşedintelui Joe Biden. Răspunsul pozitiv vine la aproape o lună de la audierea pentru confirmarea acesteia.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 24.02.2021, 07:53

Senatul Statelor Unite a confirmat nominalizarea Lindei Thomas-Greenfield în funcţia de ambasador la ONU
Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea americană la ONU - Zuma Press / Greg Nash - Pool Via Cnp via Hepta
  • Linda Thomas-Greenfield, confirmată în funcţia de ambasador la ONU
  • Au fost 78 de voturi pentru şi 20 împotrivă

Membrii Senatului au votat cu 78 de voturi pentru şi 20 împotrivă pentru ca Thomas-Greenfield să reprezinte Washingtonul la ONU şi să facă parte din cabinetul Biden, depăşind cu mult majoritatea necesară.

Toate voturile negative primite au venit din partea republicanilor. Cei care au votat împotrivă s-au concentrat pe un discurs al acesteia din 2019, în care s-a exprimat în favoarea Beijingului. Thomas-Greenfield şi susţinătorii ei au reacţionat, referindu-se la deceniile în care a lucrat ca diplomat, încercând că crească influenţa Statelor Unite, potrivit news.ro, care citează surse Reuters.

Carieră axată pe experienţa relaţiilor internaţionale

Linda Thomas-Greenfield, în vârstă de 68 de ani, face parte din serviciul extern de 35 de ani şi a lucrat pe patru continente. Cel mai mult şi-a desfăşurat activitatea în Africa. Ea a ocupat funcţia de subsecretar de stat pentru Africa sub administraţia lui Barack Obama.

De-a lungul carierei sale diplomatice, aceasta a fost cunoscută pentru îndrumarea tinerilor angajați ai Departamentului de Stat și pentru utilizarea unei abordări a politicii externe care se bazează pe relații și conexiuni personale, au declarat mai mulți foști oficiali ai Departamentului de Stat, potrivit nytimes.com.

''America s-a întors'', a declarat aceasta atunci când Joe Biden și-a anunțat nominalizarea pentru ONU, în luna noiembrie, repetând o frază folosită de președinte: ''Diplomația a revenit''.

Linda Thomas-Greenfield a promis că va confrunta agresiv China la Organizația Națiunilor Unite (ONU). China este acum al doilea cel mai mare contribuitor financiar al celor 193 de membri, în faţa sa fiind doar Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Linda Thomas-Greenfield a fost confirmată ca ambasadoarea americană la ONU