Antena Meniu Search
x

Logodnica jurnalistului ucis Jamal Khashoggi a refuzat invitația lui Donald Trump

Turcia pune presiune pe Riad în cazul jurnalistului saudit ucis în consulatul din Istanbul. Preşedintele Recep Erdogan a cerut extrădarea celor 18 saudiţi anchetaţi în legătură cu asasinarea lui Jamal Kashoggi.

Vezi și

Turcia pune presiune pe Riad în cazul jurnalistului saudit ucis în consulatul din Istanbul. Preşedintele Recep Erdogan a cerut extrădarea celor 18 saudiţi anchetaţi în legătură cu asasinarea lui Jamal Kashoggi, întrucât consideră sistemul juridic turc mai performant. Între timp, logodnica ziaristului a rupt tăcerea şi a susţinut că a refuzat invitaţia lui Donald Trump de a merge în Statele Unite.

Turcia continuă ancheta legată de uciderea jurnalistului Washington Post, Jamal Khashoggi. Procurorii din Istanbul au pregătit o cerere de extrădare din Arabia Saudită pentru cei 18 suspecţi.

Erdogan a mai solicitat Arabiei Saudite să dezvăluie cine a dat ordinul asasinării ziaristului, precum şi locul în care se află corpul acestuia. Procurorul saudit însărcinat de acest caz urmează să se prezinte la Istanbul duminică pentru a înlesni colaborarea dintre cele două state.

Între timp, logodnica jurnalistului a vorbit la o televiziune din Turcia şi a povestit că a refuzat invitaţia Casei Albe de a merge în SUA deoarece consideră că Donald Trump încearcă doar să influenţeze opinia publică în favoarea sa.

Femeia a mai povestit că Jamal Kashoggi era îngrijorat înaintea asasinatului, dar a presupus că autorităţile saudite nu il vor interoga sau aresta în Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Logodnica jurnalistului ucis Jamal Khashoggi a refuzat invitația lui Donald Trump