Antena Meniu Search
x

Lovitură pentru Donald Trump după ce Colorado i-a interzis să mai candideze. Viitorul politic al fostului președinte se decide la Curtea Supremă a SUA

Decizie fără precedent în Statele Unite! Donald Trump a fost eliminat de pe buletinul de vot din Colorado pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor. Curtea Supremă din acest stat a stabilit că republicanul a incitat şi a participat la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021. Măsura vine în condiţiile în care fostul preşedinte este favorit să câştige atât alegerile interne din partid, cât şi un nou mandat la Casa Albă, în faţa lui Joe Biden. Decizia finală aparţine Curţii Supreme din Statele Unite, care este însă controlată de republicani. 

de Redactia Observator

la 20.12.2023 , 21:47

Curtea Supremă din Colorado a hotărât marţi că Donald Trump nu este eligibil pentru preşedinţie din cauza acţiunilor sale în timpul alegerilor din 2020 şi a ordonat retragerea buletinelor de vot cu numele său de la alegerile primare republicane din acest stat în vederea participării la scrutinul prezidenţial din 2024, transmite AFP.

Curtea Supremă a menţinut decizia de primă instanţă din noiembrie, care concluziona că Trump "s-a angajat într-o rebeliune pe 6 ianuarie 2021" în timpul atacului asupra Capitoliului, dar, pe de altă parte, a considerat că al 14-lea amendament la Constituţie, invocat pentru ai revendica ineligibilitatea, se aplică unui preşedinte. Ea a suspendat însă această decizie până pe 4 ianuarie, în cazul unui recurs în faţa Curţii Supreme a SUA.

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump a denunţat marţi decizia "nedemocratică" a instanţei din Colorado.

Vezi și

"Curtea Supremă din Colorado a emis o decizie complet eronată în această seară şi vom merge rapid la Curtea Supremă a Statelor Unite şi vom solicita suspendarea acestei decizii profund nedemocratice", a spus Steven Cheung într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Stiri externe » Lovitură pentru Donald Trump după ce Colorado i-a interzis să mai candideze. Viitorul politic al fostului președinte se decide la Curtea Supremă a SUA