Antena Meniu Search
x

Un preot român din Italia s-a stins din viață la 52 de ani: 'Un părinte cu suflet minunat'

Lucian Roșu, un preot român care slujea în Italia, s-a stins din viață, seara trecută, la numai 52 de ani, lăsând în urmă o soție îndurerată și patru copii.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 04.01.2020, 08:37

Lucian Roșu, preot român la o biserică din Torino, Italia
Lucian Roșu, preot român la o biserică din Torino, Italia, s-a stins la numai 52 de ani - Facebook

Lucian Roșu, un preot român care slujea în Italia, s-a stins din viață, seara trecută, la numai 52 de ani, lăsând în urmă o soție îndurerată și patru copii.

Vestea morții preotului care a slujit la Biserica Ortodoxă 'Înălțarea Sfintei Cruci' din Piazza Carlina din Torino a fost anunțată pe pagina de Facebook a Bisericii Ortodoxe Moncalieri Torino.

"Iubiți frați întru Hristos, cu părere de rău, și adâncă durere, vă aduc la cunoștință că, ieri seara, fratele nostru împreună-slujitor, părintele Lucian Roșu de la parohia Sfânta Cruce-Torino, a trecut la cele veșnice.

După o suferință ce durează de mai mulți ani,a aflat odihna ce bine-meritată a slujitorilor celor råvnitori ai lui Hristos. (...) Dumnezeu să-l odihnească în pace pe prietenul, Împreună slujitorul și fratele nostru Lucian. Veșnica lui pomenire!", se arată în postarea de pe Facebook.

"Pentru noi moartea părintelui este o mare pierdere", a declarat un credincios citat de Torino Corriere.

"Părintele Lucian mergea în vizită în închisori, în spitale și a inaugurat 'cimitirul românesc' din cadrul cimitirului Parco. Era alături de toată lumea. După transplant, în urmă cu câțiva ani, am sperat că se va însănătoși, dar în ultimele luni boala a revenit și l-a răspus", a completat românul care făcea parte din parohia preotului Lucian Roșu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un preot român din Italia s-a stins din viață la 52 de ani: 'Un părinte cu suflet minunat'