Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Maestrii "baghetelor" din Paris

Painea traditionala a francezilor, "bagheta", a fost tema unui concurs la care au luat parte peste 200 de brutari din Paris

de Redactia Observator

la 27.04.2013 , 09:25

Castigatorul a fost rasplatit cu 4.000 de euro si cu onoarea de a furniza, timp de un an, "baghetele" consumate la palatul prezidential.

Emotiile au fost mari la concursul care urma sa desemneze cea mai buna "bagheta" coapta la Paris. Maestrii brutari erau destul de nervosi la predarea painilor care urmau sa fie gustate si notate de juriu.

Din juriu au facut parte castigatorul concursului de anul trecut si sase consumatori de rand, alesi prin internet. Dar o competitie atat de importanta nu putea sa nu faca apel si la experti straini, care s-au aratat si cei mai exigenti.

Vezi și

Zeci de concurenti si-au vazut baghetele descalificate deoarece nu respectau normele stricte din regulament: 55 - 70 de centimetri lungime si o greutate de 250 - 300 de grame. In final, dupa multe degustari si deliberari, titlul suprem i-a revenit unui brutar din sudul orasului, a carui pravalie are o firma cum nu se poate mai potrivita: "Paradisul gastronomului".

Noul rege al brutarilor parizieni spera ca, dupa ce va incepe sa-si livreze baghetele la palatul Élysée, presedintele François Hollande se va alatura, si el, admiratorilor sai, deja numerosi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Ştiri externe » Maestrii "baghetelor" din Paris