Antena Meniu Search
x

Video Vedetele din Afganistan fug din calea talibanilor. Artiştii şi sportivii afgani sunt evacuaţi de pe aeroportul din Kabul

Să fii femeie este un blestem sub noul regim taliban. Iar dacă eşti şi faimoasă, asta înseamnă condamnare curată. Cel mai cunoscut star pop din Afganistan, cântăreaţa Ariana Sayeed, a fugit la bordul unui avion american.

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 09:29

Vezi și

La fel ca ea au făcut şi mai multe sportive, judecătoare sau alte femei de carieră. În timpul anterioarei guvernări talibane, în perioada 1996-2001, femeile nu au avut voie să muncească şi puteau să iasă din casă doar dacă erau însoţite de un bărbat. Nici fetele nu mergeau  la şcoală, iar dacă încălcau regulile erau batjocorite şi bătute în public. 

Talibanii au preluat din nou puterea asupra Afganistanului după ce au reuşit să cucerească săptmâna trecută cpitala Kabul. Sute de locutiroi afgani se înghesuie pe eroportul Internaţional pentru a ptea fi preluaţi de aeronavele militare care evacueayă refugiaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vedetele din Afganistan fug din calea talibanilor. Artiştii şi sportivii afgani sunt evacuaţi de pe aeroportul din Kabul