Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Maia Sandu l-a provocat pe Stoianoglo la o dezbatere electorală între tururi. Candidatul pro-rus a acceptat, dar a pus o condiţie

Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, care, în urma scrutinului de duminică, a acces în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, i-a propus contracandidatului său, socialistului Alexandr Stoianoglo, să participe la o dezbatere în doi despre viitorul ţării, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.10.2024 , 17:42

Maia Sandu l-a provocat pe contracandidatul său la o dezbatere electorală între tururi. Stoianoglo a acceptat şi a lansat un prim atac - Profimedia

Lidera de la Chişinău a declarat luni, într-un briefing de presă, că staff-ul său de campanie va contacta echipa lui Stoianoglo pentru a stabili detaliile unei dezbateri care ar urma să aibă loc în această săptămână. "Mă adresez şi contracandidatului meu. Respect votul celor care şi-au oferit încrederea în dumneavoastră. În această săptămână trebuie să avem o dezbatere serioasă despre cum vedem viitorul Moldovei şi încotro vrem să mergem, să ne audă cetăţenii şi să decidă. Echipa mea va lua legătura cu echipa dumneavoastră pentru a discuta modul în care vom organiza această dezbatere", a afirmat Maia Sandu.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, Maia Sandu s-a plasat pe prima poziţie

Candidatul socialist la preşedinţia Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, acceptă o dezbatere cu contracandidata sa pro-europeană Maia Sandu, însă pune condiţii pentru participare. El a declarat luni că va da curs invitaţiei la dezbatere doar dacă aceasta se va desfăşura pe "un teren neutru" şi dacă va avea doi moderatori, unul propus de echipa Maiei Sandu şi unul de echipa sa.

Articolul continuă după reclamă

"Haideţi să le oferim ocazia cetăţenilor să-şi formeze concluzii despre noi, despre programele noastre electorale, despre scopurile şi ideile noastre! Cea mai bună modalitate ar fi să organizăm dezbateri, dar nu pe platformele media dependente de guvernare, ci pe teren neutru, să fie doi moderatori, unul din partea dumneavoastră şi unul din partea mea. Sunt convins că, astfel, cetăţenii noştri vor avea mai multe argumente pentru a lua o decizie echilibrată, bine gândită şi responsabilă. Mizez mult pe susţinerea altor formaţiuni, lideri politici şi lideri de opinie. Avem o şansă imensă să câştigăm pe 3 noiembrie. Şi vom câştiga", a afirmat Stoianoglo.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, Maia Sandu s-a plasat pe prima poziţie, cu un scor de 42,37%, în timp ce Stoianoglo a ieşit al doilea, obţinând 26,02% din voturi. Cei doi se vor confrunta în turul al doilea, care va avea loc pe 3 noiembrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Ştiri externe » Maia Sandu l-a provocat pe Stoianoglo la o dezbatere electorală între tururi. Candidatul pro-rus a acceptat, dar a pus o condiţie