Antena Meniu Search
x

Mama lui "El Chapo" a murit la 94 de ani. În 2020, preşedintele Mexicului i-a strâns mâna şi a numit-o o "bătrână respectabilă"

Mama narcotraficantului mexican Joaquín "El Chapo" Guzmán, încarcerat, a murit după ce a fost internată în ultimele două săptămâni într-o clinică privată, a anunţat duminică presa locală, potrivit Reuters, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 11.12.2023, 09:02

Mama lui "El Chapo" a murit la 94 de ani. În 2020, preşedintele Mexicului i-a strâns mână şi a numit-o o "bătrână respectabilă"
- Profimedia

Consuelo Loera avea 94 de ani, notează El Sol de Sinaloa, o publicaţie importantă din statul de origine al familiei, Sinaloa. Alte publicaţii mexicane, cum ar fi cotidianul El Universal, au citat "autorităţi de securitate" în relatările privind moartea lui Loera. Jenaro Villamil, jurnalist mexican care conduce în prezent reţeaua publică de radio SPR, a anunţat, de asemenea, decesul femeii într-o postare pe reţelele de socializare.

În 2020, preşedintele Mexicului i-a strâns mână şi a numit-o o "bătrână respectabilă"

Celebrul fiu al lui Loera a condus timp de mulţi ani cartelul Sinaloa, puternica organizaţie criminală cu acoperire globală care a transportat tone de droguri pe mai multe continente. A fost acuzat de moartea a mii de persoane în Mexic, de la membri ai unor bande rivale, până la cetăţeni obişnuiţi, poliţişti şi membri ai forţelor armate. Guzman a fost condamnat pentru crimă şi acuzaţii de trafic de droguri în Statele Unite în 2019 şi ispăşeşte o pedeapsă pe viaţă într-o închisoare de maximă securitate din Colorado.

Loera a fost propulsată în lumina reflectoarelor în 2020, când preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador i-a strâns mâna în timpul unei vizite la periferia oraşului Badiraguato, municipalitatea din Sinaloa unde s-au născut şi au crescut copiii săi. Preşedintele a apărat gestul la momentul respectiv ca fiind o chestiune de curtoazie, numind-o pe Loera o "bătrână respectabilă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mama lui "El Chapo" a murit la 94 de ani. În 2020, preşedintele Mexicului i-a strâns mâna şi a numit-o o "bătrână respectabilă"