Antena Meniu Search
x

Video Manifestaţii violente în Serbia. Oamenii protestează faţă de introducerea certificatului digital. Mai multe steaguri au fost arse

Haos pe străzile din Belgrad, după ce mai mulţi protestatari au ieşit în stradă pentru a manifesta împotriva vaccinului anti-Covid. Mai mulţi participanţi au încendiat steagul minorităţilor sexuale, care îşi desfăşurau în paralel parada.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 19.09.2021, 16:57

Vezi și

O decizie a autorităţilor de a introduce certificatul de vaccinare ca formă de acces în unele locauri publice a scos în stradă populaţia din capitala Serbiei, care au protestat faţă de măsurile propuse de oficiali, potrivit AP. Totul a degenerat în scandal, gardurile de protecţie montate de jandarmerie fiind puse la pământ, iar mai multe steaguri ale minorităţilor sexuale au fost incendiate, la câţiva paşi de cei care participau la parada LGBT. "Sunt aici din cauza anunțului de introducere a permiselor COVID, care este un permis nazist. Consider că este o măsură totalitară care este îndreptată spre discriminarea persoanelor libere din Serbia", a mărturisit un protestatar.

Potrivit autorităţilor locale, traficul în capitală a fost paralizat ore în şir din cauza celor două evenimente desfăşurate în paralel. Serbia are în prezent o rată de vaccinare de 41% din populaţia ţării, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Manifestaţii violente în Serbia. Oamenii protestează faţă de introducerea certificatului digital. Mai multe steaguri au fost arse