Antena Meniu Search
x

Marea Britanie vine în sprijinul refugiaţilor afgani. Guvernul va primi 20.000 de oameni, iar femeile vor avea prioritate

Guvernul britanic anunţă că va colabora cu parteneri internaţionali, guverne şi armate ale altor ţări pentru a reloca în timp, până la 20.000 de refugiaţi afgani pe teritoriul Regatului Unit.

de Redactia Observator

la 18.08.2021, 18:18

Marea Britanie sprijină refugiaţii afgani
Marea Britanie sprijină refugiaţii afgani - Profimedia

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Priti Patel a declarat că o nouă schemă adoptată de executiv va include până la 5.000 de afgani care vor putea fi eligibili pentru relocare în primul an, potrivit BBC. Ulterior, alte mii vor fi sprijiniţi pentru a putea ajunge în Marea Britanie. Secretarul de stat anunţă însă că pentru acest plan va avea nevoie de sprijinul unor parteneri şi anunţă că autorităţile britanice vor apela inclusiv la sprijinul guvernelor din Statele Unite şi Canada.

Femeilor, fetelor şi minorităţilor li se vor acorda prioritate pentru relocare. Aceste categorii se numără printre cele mai expuse riscului de abuzuri din partea talibanilor, care pot încăla drepturile omului.

Partidele din opoziţie au criticat schema prezentată de Minister, spunând că noul plan nu are o stabilitate garantată în timp. Printre cei care au criticat schema s-a numărat şi deputatul conservator Tobias Ellwood, care a declarat pentru că numărul de 5.000 de refugiaţi pentru primul an este extrem de mic având în vedere că amenințarea talibanilor ia o şi mai mare amploare.

Prezentă într-o emisiune televizată, Priti Patel nu a putut spune cu exactitate în cât timp se aşteaptă ca cei 20.000 de refugiaţi să fie relocaţi. Cu toate acestea, ea a comparat noua schemă cu cea introdusă pentru refugiaţi sirieni, care au beneficiat de un număr similar de persoane relocate într-o perioadă de şapte ani. "Am putea ajunge să aducem mult mai mulţi refugiaţi, dar în primul rând trebuie să avem suportul, infrastructura şi sprijinul pentru a face acest lucru", a spus ea.

Referitor la modalitatea de relocare a refugiaţilor, secretarul de stat a spus că miniştrii vor colabora cu agenţiile terţe, organizaţiile umanitare şi alte guverne, inclusiv SUA şi Canada pentru a putea aduce în siguranţă pe teritoriul din Marea Britanie persoane vulnerabile care s-ar putea să nu se simtă în siguranţă când vor fi nevoite să îşi părăsească locuinţele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie vine în sprijinul refugiaţilor afgani. Guvernul va primi 20.000 de oameni, iar femeile vor avea prioritate