Antena Meniu Search
x

Mesaje tulburătoare la capătâiul lui Marian, românul ars cu oțel topit în Italia: "Tati, eram prințesa ta și prințesa ta voi rămâne"

Marian Bratu, românul care a murit la opt luni după ce a fost ars în Italia cu oţel topit la peste 1300 grade, a fost condus pe ultimul drum de familie și colegi, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc într-o biserică catolică din Padova.

Marian Bratu, românul care a murit la opt luni după ce a fost ars în Italia cu oţel topit la peste 1300 grade, a fost condus pe ultimul drum de familie și colegi, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc într-o biserică catolică din Padova.

La capătâiul lui Marian s-au aflat soția, Valerica, și cei doi copii, un băiat și o fată, scrie rotalianul.ro.

Soția Valerica i-a acoperit sicriul cu trandafiri albi și i-a scris un mesaj: "Te voi iubi pentru totdeauna".

Românul Marian Bratu, ars intr-un accident de munca, inmormantat la Padova
Pe acelaşi subiect

În fața altarului, cei doi copii au spus câteva cuvinte la căpătâiul tatălui lor.

"Eram prințesa ta și prințesa ta voi rămâne mereu", a spus fata lui Marian Bratu, în timp ce băiatul a ținut să-i mulțumească părintelui lui pentru sacrificiile făcute: "Mulțumim, tată, pentru sacrificiile tale. Tu și mama ați avut o viață dificilă, ați părăsit România și ați luat-o de la capăt fără niciun ajutor. Ne-ați învățat ce este respectul, onestitatea, devotamentul și sinceritatea, care au devenit virtuțile noastre. Duminica aceea, te-am așteptat să te întorci acasă, în schimb am primit un telefon care ne-a schimbat viețile pentru totdeauna".

Marian Bratu a fost ars cu oțel topit la peste 1300 de grade

Marian Bratu a fost unul dintre cei patru muncitori arşi, după ce au fost stropiți cu oțel lichid la oțelăriile „Acciaierie Venete” în zona industrială din Padova, când un suport care susținea un recipient prin care curgea oțel topit a cedat.  

Românul Marian Bratu și Sergiu Todiță au suferit arsuri pe aproape tot corpul.

Ceilalți răniți au fost Simone Vivian, născut la Dolo dar rezident în Vigonovo, David Di Natale și Federic Gerard născut în Franța, dar care acum locuiește în Santa Maria di Sala.

Imagini de la locul accidentului de muncă de la oțelăriile „Acciaierie Venete”

Românul de 44 de ani s-a stins din viaţă în a doua zi de Crăciun, după opt luni în care a suporttat dureri inimaginabile, el suferind arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului.

Marian s-a stins în spitalul din Padova, unde era internat de mai bine de 8 luni, la secția de reanimare, el fiind în comă indusă, deși răspundea la stimuli externi. Pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, starea lui Marian s-a înrăutățit, iar românul nu amai putut fi salvat.

Vineri, sute de oameni au participat la funeralii lui Marian, oficiate în biserica Sant'Andrea Apostolo din Padova. Românul a fost înmormântat în rit ortodox, deși slujba a avut loc într-o biserică catolică, scrie padovaoggi.it.

Românul este a doua victimă a teribilului accident de muncă, după ce, în 5 iunie, şi-a pierdut viaţa Sergiu Todiţă, de 40 de ani, din Republica Moldova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mesaje tulburătoare la capătâiul lui Marian, românul ars cu oțel topit în Italia: "Tati, eram prințesa ta și prințesa ta voi rămâne"