Antena Meniu Search
x

Presedintele cipriot, acuzat ca si-a sfatuit prietenii sa isi mute economiile in alta tara, inainte de izbucnirea crizei

Parlamentarii ciprioti au dat unda verde unui proiect de restructurare a bancilor, care prevede inchiderea sistemelor bancare aflate in pragul falimentului.

Vezi și

Totodata, au aprobat crearea unui fond national de solidaritate si au impus restrictii cu privire la suma maxima pe care o pot ridica clientii bancilor dupa deschiderea acestora, ce va avea loc marti.

Autoritatile de la Nicosia au amanat votul cu privire la o noua taxa, de data aceasta de 20 - 25 la suta pe depozitele de peste o suta de mii de euro, ce s-ar aplica exclusiv celei mai mari banci cipriote. O decizie in acest caz ar putea veni astazi, apreciaza analistii politici.

Intre timp, presa locala l-a acuzat pe presedintele cipriot ca si-ar fi sfatuit prietenii sa isi mute finantele in alta tara, inainte de izbucnirea crizei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Presedintele cipriot, acuzat ca si-a sfatuit prietenii sa isi mute economiile in alta tara, inainte de izbucnirea crizei