Antena Meniu Search
x

Video Măsuri ferme anunțate de UE pentru iarnă: Reducerea consumului, plafonarea profiturilor companiilor care produc electricitate la cost redus

N-avem încotro, trebuie să reducem consumul de energie. Atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Este obligaţia impusă oficial astăzi de Uniunea Europeană. O altă măsură vizează companiile din domeniu, care nu vor mai putea face profituri nelimitate.

de Redactia Observator

la 14.09.2022, 20:44

Vezi și

Comisia Europeană vrea să plafoneze veniturile companiilor care produc energie la costuri reduse. Măsura ar putea aduce 117 miliarde de euro în bugetul comunitar. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susţine că marile companii nu trebuie să profite de criză.

Măsuri anunțate de UE pentru iarnă

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene: "Aceste companii obţin venituri cum nu au mai făcut şi la care nici nu visau. Şi, nu mă înţelegeţi greşit, în economia noastră de piaţă, este în regulă să faci profit, este bine. Dar, în aceste vremuri, este greşit să ai venituri şi profituri extraordinare de pe urma războiului şi pe spatele consumatorilor." 

Uniunea Europeană susţine reducerea consumului de energie cu 40% şi creșterea ponderii energiei din surse regenerabile la 45% până în 2030. 

Pe acelaşi subiect

Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene: Această criză subliniază faptul că epoca combustibililor fosili ieftini s-a încheiat și cu cât mai repede facem tranziţia la resurse de energie curate, autohtone, cu atât vom fi mai repede imuni la şantajul energetic al Rusiei sau al altor.  

Aceste măsuri ar trebui să ducă la creşterea independenţei energetice a Uniunii şi, implicit, la scăderea preţurilor.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene: "Concluzia mea este că actuala piaţă a energiei electrice este proiectată pe principii care nu mai sunt adecvate. Nu mai este doar pentru consumatori. Consumatorii sunt cei care trebuie să beneficieze de costurile reduse ale surselor regenerabile. Acesta trebuie să fie scopul." 

Un prim pas este reducerea consumului cu 10%, în fiecare stat membru, până la finalul lunii martie a anului viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Măsuri ferme anunțate de UE pentru iarnă: Reducerea consumului, plafonarea profiturilor companiilor care produc electricitate la cost redus