Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medvedev, nouă declaraţie halucinantă la adresa Moldovei: "Nu mai există o astfel de ţară. Liderii locali au vândut-o României"

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev face comentarii sarcastice la adresa Chişinăului, după ce premierul Dorin Recean a anunţat că mai mulţi oficiali ruşi, inclusiv Vladimir Putin, sunt persoane indezirabile în Republica Moldova. Medvedev spune că Moldova nici măcar nu mai există ca ţară, pentru că "a fost vândută" României, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 28.04.2023 , 14:52

Medvedev, sarcastic la adresa Republicii Moldova: "Nu mai există o astfel de ţară. Liderii locali au vândut-o României"
Medvedev, sarcastic la adresa Republicii Moldova: "Nu mai există o astfel de ţară. Liderii locali au vândut-o României" - Profimedia Images

Dmitri Medvedev a comentat în stilul caracteristic o declaraţie a premierului moldovean Dorin Recean, care joi seara a anunţat la TV8 că a fost întocmită o „listă neagră” cu oficiali din Rusia declaraţi indezirabili pe teritoriul Republicii Moldova. Pe listă se regăseşte inclusiv preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, precum şi omul de afaceri cu legături strânse în mediul politic din Rusia şi Republica Moldova, Igor Ceaika, relatează NewsMaker.

În replică, Dmitri Medvedev a declarat că oficialii ruşi nu intenţionează „deocamdată” să vină în Republica Moldova şi a spus că Moldova nu mai există ca ţară, pentru că a fost „vândută” României de guvernarea prooccidentală, ocazie cu care a cerut oficialilor moldoveni să respecte „suveranitatea Republicii Moldoveneşti Nistrene”, numele cu care este desemnată Transnistria.

„Fiinţa misterioasă pe nume Recean a anunţat că nici preşedintele Rusiei, nici feţele oficiale ruse nu vor putea intra în ţara lor – Moldova. În primul rând, nimeni nici nu intenţiona să plece acolo. Poate, cumva, mai târziu… În al doilea rând, nici nu există o astfel de ţară. Şefii locali au vândut-o României, devenind trădători ai propriei patrii”, a scris Medvedev. „Şi nu are niciun sens să discuţi cu ei. Să se lămurească poporul cu ei. Şi să decidă, în sfârşit, cine sunt – moldoveni sau români”, a adăugat Medvedev, citat de NewsMaker.

Articolul continuă după reclamă

Mesajul transmis de Medvedev

Pe acelaşi subiect

În finalul mesajului, într-un post scriptum, Medvedev spune:  „Evident, cu menţiunea că toţi „recenii” şi „alde sandu” trebuie să respecte suveranitatea Republicii Moldoveneşti Nistrene”.

Declaraţiile lui Medvedev vin pe fondul unor relaţii tensionate între Chişinău şi Rusia şi în condiţiile în care duminică au loc în regiunea semiautonomă Găgăuzia, majoritar prorusă, alegeri pentru desemnarea liderului regional (başcanul).

Acest context electoral a determinat autorităţile din Republica Moldova să interzică la 17 aprilie intrarea pe teritoriul ţării a liderului republicii ruse Tatarstan, un incident diplomatic ce s-a soldat ulterior cu gesturi în oglindă la Chişinău şi Moscova: ambasadorii au fost chemaţi la sediile ministerelor de externe respective şi au fost anunţaţi de expulzarea cîte unui membru al personalului lor diplomatic.

Kremlin: Moldova, "tot mai neprietenoasă faţă de Rusia"

Republica Moldova "este un stat care încearcă cu orice preţ să devină neprietenoasă faţă de noi", a semnalat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Autorităţile de la Chişinău "cred că ura faţă de Rusia (...) trebuie să fie un atribut obligatoriu al integrării europene" şi, prin urmare, "deviază spre cunoscuta cale rusofobă", a mai observat Peskov.

El a comentat astfel anunţul premierului de la Chişinău, Dorin Recean, despre includerea lui Putin pe o "listă neagră" cu politicieni ruşi indezirabili în Republica Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ce alegeţi: plata la proprietate sau online, prin site-urile de rezervări?
Observator » Stiri externe » Medvedev, nouă declaraţie halucinantă la adresa Moldovei: "Nu mai există o astfel de ţară. Liderii locali au vândut-o României"