Antena Meniu Search
x

Video "O împărţire liniştită a Ucrainei, mai bună decât un război nuclear", propune Medvedev. Ce susţine despre "ambiţiile" României

Un nou război mondial este probabil, însă el nu este inevitabil, a declarat Dmitri Medvedev, care a subliniat că o "împărţire liniştită" a Ucrainei este "mai bună" decât un război mondial şi a invocat în context "aspiraţii" în acest sens ale Poloniei, Ungariei şi României, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 25.04.2023 , 20:28

"Lumea este bolnavă şi, foarte probabil, se află în pragul unui nou război mondial. Este el inevitabil? Nu, nu este", a spus Medvedev, susţinând un discurs în faţa participanţilor maratonului "Ştiinţa". Potrivit lui Medvedev, Rusia a fost "trasă în război, prin ciocnirea a două părţi ale unui singur popor".

În opinia lui, perspectiva unui război nuclear nu doar că există, ci este în creştere. În acest context, el a calificat drept perfidie discuţiile despre agenda ecologistă, în condiţiile în care se pune problema supravieţuirii omenirii. "Încetaţi să mai suferiţi pentru că temperatura a crescut cu un grad într-un an sau într-o perioadă. (...)

În opinia mea, asta este nimic faţă de perspectiva de a ne pomeni în epicentrul unei explozii cu o temperatură de 5.000 de kelvini, cu o viteză de 350 de metri pe secundă şi o presiune de 3.000 de kg pe metru pătrat, cu o radiaţie ionizantă şi impuls electromagnetic. O astfel de perspectivă există azi? Din păcate, da. Şi ea creşte în fiecare zi din motive cunoscute", a spus Medvedev.

Vezi și

El a afirmat că este mai bună o "împărţire liniştită" a Ucrainei, decât statutul ei de membru în NATO sau un război mondial. "Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă. Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria şi România visează de mai multe decenii", a afirmat Medvedev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Este cod roșu de caniculă în mare parte din ţară. Cum vă feriţi de căldura sufocantă?
Observator » Stiri externe » "O împărţire liniştită a Ucrainei, mai bună decât un război nuclear", propune Medvedev. Ce susţine despre "ambiţiile" României