Antena Meniu Search
x

"Nu vom uita, nu vom ierta". Gestul făcut de americani şi care i-a înfuriat pe ruşi

Statele Unite nu au eliberat vize jurnaliştilor ruşi care urmau să zboare la New York cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, care va lua parte la Consiliul de Securitate al ONU. Lavrov a ameninţat că Rusia "nu va uita, nu va fi ierta" asta.  Adjunctul său Serghei Ryabkov a numit situația revoltătoare. O sursă diplomatică rusă, citată de presa Kremlinului, a spus chiar că jurnaliştii americani "vor experimenta un disconfort maxim" după ce jurnaliştilor ruşi li s-au refuzat vize.

de Redactia Observator

la 24.04.2023 , 11:07

Rusia, către SUA: "Nu vom uita, nu vom ierta". Gestul făcut de americani şi care i-a înfuriat pe ruşi
Serghei Lavrov - Profimedia

Moscova "nu va ierta" Statele Unite pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor ruşi care îl însoţesc pe şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, luni şi marţi la ONU, a declarat duminică ministrul rus înainte de plecarea sa la New York. "Nu vom uita, nu vom ierta", a avertizat Lavrov în faţa presei, denunţând o decizie "laşă" a Washingtonului

Rusia deţine preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU în aceasta lună, în plină ofensivă militară în Ucraina pentru care fost condamnată la nivel internaţional. "O ţară care se autointitulează cea mai inteligentă, cea mai puternică, cea mai liberă, cea mai corectă s-a dezumflat şi chiar a făcut un lucru stupid", a deplâns Lavrov, ironic asupra faptului că Statele State, refuzând să acorde vize jurnaliştilor ruşi, au arătat, potrivit acestuia, "ce valorează declaraţiile (lor) privind libertatea de expresie".

De la începutul intervenţiei ruse în Ucraina, condiţiile pentru eliberare a acreditărilor pe lângă Ministerul rus al Afacerilor Externe de la Moscova, de care depind vizele, au fost deja mult înăsprite. Acest nou episod de tensiuni între Moscova şi Washington survine la trei săptămâni după arestarea unui jurnalist american în Rusia, Evan Gershkovich, suspectat de "spionaj" de către autorităţile ruse, ceea ce Statele Unite şi persoana în cauză resping categoric.

Articolul continuă după reclamă

Un tribunal rus a respins marţi cererea de eliberare a jurnalistului american Evan Gershkovich, menţinându-se astfel plasarea sa în detenţie provizorie pentru acuzaţii de spionaj, pe care ziaristul le respinge. Evan Gershkovich, reporter la cotidianul american Wall Street Journal, a fost arestat la sfârşitul lui martie în timp ce realiza un reportaj la Ekaterinburg, în regiunea Ural. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Stiri externe » "Nu vom uita, nu vom ierta". Gestul făcut de americani şi care i-a înfuriat pe ruşi