Antena Meniu Search
x

Ministerul Apărării din Germania spune că Armata se chinuie să recruteze personal: "Avem o rată de abandon de 30%"

Armata germană nu reuşeşte să recruteze suficient personal, în timp ce ţara a lansat o vastă modernizare a apărării sale de la invadarea Ucrainei de către Rusia, a deplâns miercuri ministrul Apărării, Boris Pistorius, citat de France Presse, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 15:51

Ministerul Apărării din Germania spune că Armata se chinuie să recruteze personal: "Avem o rată de abandon de 30%"
- Profimedia

"Toată lumea vorbeşte despre lipsă de personal în Bundeswehr (...) În acest an, avem cu 7% mai puţini candidaţi faţă de anul precedent", a subliniat Boris Pistorius, într-o conferinţă de presă într-un centru de recrutare al armatei la Stuttgart (vest). Iar în timpul instruirii candidaţilor, "avem o rată de abandon de 30%", a adăugat el. După câteva decenii de subinvestiţii, cancelarul Olaf Scholz a înfiinţat un fond special de 100 de miliarde de euro, la câteva zile după începutul războiului din Ucraina în februarie 2022, pentru modernizarea armatei germane.

Pe lângă lipsa de echipamente, armata nu atrage destui candidaţi, într-o ţară cu populaţie îmbătrânită şi unde lipsa forţei de muncă afectează toate sectoarele. "Până în 2050, vor fi cu 12% mai puţini oameni în grupa de vârstă 15-24 de ani (...), de care avem nevoie în Bundeswehr", a notat Pistorius. Ministrul a subliniat lipsa femeilor, 10% din efective în afară de îngrijitoare, precum şi a "persoanelor provenite din imigraţie", două categorii subreprezentate în trupe.

Printre cauzele lipsei de atractivitate a carierei, "tema echilibrului dintre viaţa profesională şi cea privată este decisivă" pentru generaţiile tinere, a remarcat el. "Trebuie să le spunem cum să împace familia şi serviciul", a adăugat el, cerând de asemenea campanii de recrutare realiste, nu de "mici filme în stil 'Mission Impossible' (...) ca la Hollywood". Conform unui document intern al Ministerului de Interne, citat de ziarul Der Spiegel, lipsa candidaţilor în armată ar putea "îngreuna menţinerea calităţii ridicate în selecţia personalului".

Bundeswehr-ul îşi propune în prezent să mărească numărul de trupe la 203.000 până în 2031, de la aproximativ 180.000 la ora actuală, un obiectiv ce ar putea fi greu de îndeplinit, a recunoscut Pistorius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Ministerul Apărării din Germania spune că Armata se chinuie să recruteze personal: "Avem o rată de abandon de 30%"