Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătății din Franța s-a vaccinat cu AstraZeneca, Moderna, Pfizer și cu vaccinul anti-gripal

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, s-a vaccinat anti-Covid cu trei tipuri diferite de ser. Veran a primit prima doză de AstraZeneca pe 8 februarie, apoi, după controversele legate de acest vaccin, și-a făcut rapelul cu Moderna, iar doza booster cu Pfizer.

de Redactia Observator

la 28.10.2021, 10:44

Ministrul Olivier Véran s-a vaccinat cu trei tipuri diferite de ser anti-Covid
Ministrul Olivier Véran s-a vaccinat cu trei tipuri diferite de ser anti-Covid - Profimedia Images

Ministrul Sănătății din Franța a primit un cocktail de vaccinuri anti-Covid. Pe 8 februarie 2021, Olivier Veran s-a vaccinat cu prima doză de AstraZeneca. După controversele legate de acest vaccin, Veran și-a făcut rapelul cu Moderna, iar doza booster cu Pfizer, potrivit publicației Le Progres.

Schemele hetorologice de vaccinare sau mixte constau în a primi nu unul, ci mai multe vaccinuri diferite între prima și a doua, sau chiar a treia doză. Mai multe studii confirmă faptul că aceste combinații sunt mai eficiente decât schemele clasice de vaccinare, potrivit sursei citate.

Tot marți, ministrul a anunțat că și-a făcut și o doză de vaccin anti-gripal și i-a îndemnat pe francezi să se vaccineze.

“Am profitat pentru a face în acelaşi timp, în celălalt braţ, un vaccin antigripal. Mă protejez pe mine însumi, le protejez pe persoanele cu care intru în contact. Şi vă trimit un semnal, îndemnându-vă să mergeţi să vă vaccinaţi", a transmis Olivier Veran.

Pentru moment, în contextul în care cifrele epidemiologice au început din nou să crească uşor în Franţa, circa 2,5 milioane dintre cele 6,8 milioane de persoane eligibile s-au vaccinat deocamdată cu doze "booster", la cel puţin şase luni după ce au primit a doua doză. Rezidenţii eligibili sunt persoanele de peste 65 de ani, cele diagnosticate cu boli grave şi comorbidităţi, persoanele din centrele de îngrijire şi personalul sanitar, scrie Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ministrul Sănătății din Franța s-a vaccinat cu AstraZeneca, Moderna, Pfizer și cu vaccinul anti-gripal