Antena Meniu Search
x

Miracol după catastrofă: Patru copii au fost găsiţi în viaţă la mai bine de 2 săptămâni după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit într-o junglă

Miracol după o adevărată catastrofă. Patru copii indigeni au fost găsiţi în viaţă, la mai bine de 2 săptămâni de căutări are autorităţilor, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit într-o junglă deasă.

de Redactia Observator

la 18.05.2023, 09:13

Președintele Gustavo Petro a declarat că descoperirea a fost făcută în urma unor „căutări dificile” efectuate de armată - și a descris vestea ca fiind „o bucurie pentru țară”.

Între cei 4 copii se afla şi un bebeluş de 11 luni

 Cei patru copii indigeni, între care un bebeluș de 11 luni, din Columbia, au fost găsiți în viață la mai mult de două săptămâni după ce avionul în care călătoreau s-a prăbușit în jungla deasă. Ceilalți copii salvați au vârste de patru, nouă și 13 ani.

Avionul, un Cessna 206, avea la bord șapte persoane atunci când a emis o alertă de urgență din cauza unei defecțiuni a motorului în primele ore ale zilei de 1 mai. Trei adulți, inclusiv pilotul, au murit în urma impactului, iar corpurile lor au fost găsite în interiorul avionului.

Informațiile preliminare furnizate de autoritatea columbiană de aviație civilă, care a coordonat eforturile de salvare, sugerează că copiii au scăpat din avion și au plecat în pădurea tropicală pentru a găsi ajutor, potrivit Mediafax.

Salvatorii, sprijiniți de câini de urmă, au găsit anterior fructe aruncate pe care copiii le-au mâncat pentru a supraviețui, precum și adăposturi improvizate din vegetația junglei. La operațiunile de salvare au participat avioane și elicoptere ale armatei și forțelor aeriene din Columbia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Miracol după catastrofă: Patru copii au fost găsiţi în viaţă la mai bine de 2 săptămâni după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit într-o junglă