Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Misiunea SpaceX pentru salvarea astronauţilor blocaţi în spaţiu, lansată cu succes. Capsula care îi va readuce acasă a ajuns la ISS

O capsulă spaţială Crew Dragon a companiei SpaceX, care urmează să îi readucă pe Terra anul viitor pe astronauţii blocaţi în spaţiu Butch Wilmore şi Suni Williams, s-a conectat cu Staţia Spaţială Internaţională (ISS) duminică, potrivit NASA şi SpaceX, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 09:29

Misiunea SpaceX pentru salvarea astronauţilor blocaţi în spaţiu, lansată cu succes. Capsula care îi va readuce acasă s-a conectat cu ISS Misiunea SpaceX pentru salvarea astronauţilor blocaţi în spaţiu, lansată cu succes. Capsula care îi va readuce acasă s-a conectat cu ISS - Profimedia Images

Astronautul NASA Nick Hague şi cosmonautul Roscosmos Aleksandr Gorbunov au pătruns la bordul ISS la scurt timp după ce capsula Dragon a andocat la staţia spaţială, la ora 21:30 GMT, a anunţat NASA pe reţeaua de socializare X.

Misiunea Crew-9 a companiei SpaceX era prevăzută iniţial să transporte patru astronauţi pe ISS, însă două dintre locuri au trebuit eliberate pentru astronauţii Wilmore şi Williams după ce capsula Boeing Starliner, la bordul căreia aceştia au sosit în iunie pe avanpostul orbital, a fost considerată insuficient de sigură pentru a îi readuce pe Terra.

Cei doi foşti piloţi militari de teste au rămas blocaţi pe ISS după ce capsula Starliner s-a confruntat cu probleme la sistemul de propulsie şi cu scurgeri de heliu. NASA a decis că nu este sigur ca astronauţii să revină la bordul Starliner, iar capsula s-a întors pe Terra, luna aceasta, fără echipaj la bord.

Articolul continuă după reclamă

Butch Wilmore şi Suni Williams, primul echipaj care a zburat la bordul Starliner, urmează să revină pe Terra alături de Nick Hague şi Aleksandr Gorbunov la bordul capsulei Crew Dragon în februarie anul viitor, după ce misiunea lor, prevăzută iniţial să dureze doar opt zile, s-a transformat într-o şedere în spaţiu de opt luni. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Ştiri externe » Misiunea SpaceX pentru salvarea astronauţilor blocaţi în spaţiu, lansată cu succes. Capsula care îi va readuce acasă a ajuns la ISS