Antena Meniu Search
x

Misiuni dramatice în Mediterană. 600 de migranţi, dintre care şi COPII, salvaţi în ultima clipă de la înec într-o singură zi

Paza de Coastă spaniolă a anunţat că a salvat 600 de migranţi care voiau să ajungă din Maroc, într-o perioadă de 24 de ore, pe fondul unei creşteri a numărului sosirilor de migranţi, relatează BBC News.

Paza de Coastă spaniolă a anunţat că a salvat 600 de migranţi care voiau să ajungă din Maroc, într-o perioadă de 24 de ore, pe fondul unei creşteri a numărului sosirilor de migranţi, relatează BBC News.

Migranţii salvaţi se aflau la bordul a 15 ambarcaţiuni, inclusiv bărci cu vâsle şi un jet ski. Printre ei se numărau 35 de copii şi un bebeluş.

Potrivit ONU, peste 9.000 de oameni au ajuns în Spania anul acesta – de trei ori mai mulţi ca anul trecut. Peste 120 de migranţi s-ar fi înecat în timpul trecerii.

Această creştere înseamnă că Spania ar putea devansa Grecia în 2017 în ceea ce priveşte numărul de migranţi care ajung pe mare, a avertizat luna aceasta Orgaizaţia Internaţională pentru Migraţie a ONU (OIM).

Pe acelaşi subiect

Majoritatea traversează Strâmtoarea Gibraltar, ce are 12 kilometri, iar mulţi dintre ei aleg vase cu vâsle, de jucărie, fără motoare, ceea ce le permite să evite reţelele de traficanţi de persoane, care sunt foarte scumpe.

Unii migranţi folosesc reţelele de socializare pentru a contacta autorităţile spaniole şi a le informa de poziţia lor, după ce ajung în apele teritoriale.

Însă, un număr mult mai mare – aproape 100.000 – au trecut din Libia în Italia de la începutul anului. Potrivit OIM, 2.242 de persoane au murit pe această rută.

În iunie, circa 5.000 de oameni au fost salvaţi într-o singură zi din Mediterana, în largul Libiei, a anunţat Paza de Coastă italiană.

Numărul migranţilor care ajung în Spania pe mare nu îi include pe cei care intră prin enclavele spaniole Ceuta şi Melilla, din nordul Africii, care reprezintă singura graniţă terestră a UE cu Africa.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Misiuni dramatice în Mediterană. 600 de migranţi, dintre care şi COPII, salvaţi în ultima clipă de la înec într-o singură zi