Antena Meniu Search
x

Foto Moment "istoric" în Germania. Prima navă cu gaz natural lichefiat american a ajuns în portul Wilhelmshaven

Primul vas cu gaz natural lichefiat (LNG) a ajuns în Germania în noul terminal din portul Wilhelmshaven, arată Uniper într-o informare din 3 ianuarie publicată pe site-ul propriu. Nava a plecat din SUA încărcată la capacitate maximă cu aproximativ 170.000 de metri cubi de LNG (97.147.000 de metri cubi de gaz natural), gaz suficient pentru a asigura consumul a aproximativ 50.000 de gospodării germane timp de un an, informează DW. Terminalul din Wilhelmshaven, construit în mai puțin de 10 luni, a fost inaugurat pe 17 decembrie chiar de către cancelarul Olaf Scholz.

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 13:21

Cargoul Maria Energy, operat de Tsakos Energy Navigation, un important transportator de produse energetice, a fost încărcat în Calcasieu Pass, SUA, la instalația de lichefiere a furnizorului de LNG Venture Global Calcasieu Pass, LLC, pe 19 decembrie 2022.

"Livrarea cu succes a primei încărcături complete de LNG către terminalul Uniper din Wilhelmshaven este o dovadă a parteneriatului puternic dintre Uniper, Venture Global și Tsakos Energy Navigation. Utilizarea LNG ca sursă de energie fiabilă este crucială pentru securitatea aprovizionării pentru Germania și Europa. Ne angajăm să contribuim la acest lucru aducând mai mult LNG pe piața europeană și în special în Germania, prin terminalele Wilhelmshaven și Brunsbüttel Regas", a declarat Niek den Hollander, șeful departamentului de comunicare al Uniper.

Sosirea navei cu gaz natural lichefiat, considerată un eveniment istoric în Germania

"Venture Global este foarte mândră să furnizeze primul transport de LNG livrat vreodată în Germania și felicităm Uniper și guvernul german pentru acțiunea lor rapidă de a construi infrastructura necesară pentru a face posibilă această zi istorică", a fost de părere CEO-ul Venture Global, Mike Sabel. Acesta a spus că pot oferi încontinuu aliaților europeni LNG american "curat" care să ofere securitate energetică, "în calitate de parteneri strategici".

Conform sursei citate, gazul natural lichefiat din Statele Unite va fi folosit în procesul de punere în funcțiune a terminalului Wilhelmshaven. Operațiunile comerciale ale terminalului sunt de așteptat să înceapă la jumătatea lunii ianuarie. Terminalul Uniper LNG din Wilhelmshaven a fost deschis pe 17 decembrie 2022. Prin unitatea plutitoare de stocare și regazificare (FSRU) Höegh Esperanza, aproximativ 5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pot fi introduși în rețeaua de transport din Germania anual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Moment "istoric" în Germania. Prima navă cu gaz natural lichefiat american a ajuns în portul Wilhelmshaven