Antena Meniu Search
x

Moment istoric. Suedia a devenit oficial al 32-lea membru NATO

Suedia a devenit al 32-lea membru al NATO după ce prim-ministrul Ulf Kristersson a predat în mod oficial, joi, Departamentului de Stat al SUA documentele de aderare.

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 18:53

Moment istoric. Suedia a devenit oficial al 32-lea membru NATO
Moment istoric. Suedia a devenit oficial al 32-lea membru NATO - X

"Odată cu primirea acestui instrument de aderare, permiteți-mi să fiu primul care salută Suedia ca parte din Tratatul de la Washington și care devine al 32-lea membru al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord", a declarat joi secretarul de stat Antony Blinken, alături de premierul suedez.

Documentele sunt puse într-un seif la Departamentul de Stat, care servește drept depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Aderarea Suediei a fost influenţată de invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu mai bine de doi ani, dar a fost obstrucționată luni de zile de Turcia și Ungaria, care se bucură de relații amicale cu Moscova și care au amânat ratificarea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Moment istoric. Suedia a devenit oficial al 32-lea membru NATO