Meniu LIVE
Search
x

Momente de panică pe Staţia Spaţială Internaţională după ce au pornit toate alarmele. Astronauţii au raportat fum şi miros de plastic ars

Au fost momente de panică pe Staţia Spaţială Internaţională după ce au pornit alarmele de fum. Echipajul a raportat fum şi miros de plastic ars, notează BBC.

De Redactia Observator la 09.09.2021, 12:26

Potrivit presei ruse, incidentul s-ar fi produs pe modul Zvezda. Incidentul a fost confirmat şi de agenţia spaţială rusească, Roscosmos. "Pe 9 septembrie la 04:55 ora Moscovei, un detector de fum s-a declanşat pe modulul Zvezda, segmentul rusesc al ISS, în timpul schimbării automate a bateriei, iar alarma a pornit", se arată în comunicat difuzat de Roscosmos.

Astronauţii au raportat că mirosul de plastic ars a venit de pe modulul Zvezda şi ajuns în segmentul american al staţiei prin sistemul de ventilaţie. Roscosmos a dat asigurări că toate sistemele funcţionează la parametri normali şi că echipajul continuă pregătirile pentru ieşirea în spaţiu, programată în cursul zilei de joi, 9 septembrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Momente de panică pe Staţia Spaţială Internaţională după ce au pornit toate alarmele. Astronauţii au raportat fum şi miros de plastic ars