Antena Meniu Search
x

Momentul în care soldatul ucrainean de 21 de ani ucide cu sânge rece 4 soldați și o femeie civil. Alte 5 persoane au fost rănite. VIDEO

Un soldat din Garda Naţională a Ucrainei şi-a atacat colegii în regiunea Dnepropetrovsk, într-un moment în care tensiunile cu Rusia cresc de la o zi la alta. Imagini din timpul atacului sângeros soldat cu 5 morţi şi 5 răniți au fost publicate de presa din Ucraina. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 15:10

Vezi și

Militarul ucrainean de 21 de ani a împuşcat mortal 5 oameni şi a rănit alţi 5 într-o uzină aerospaţială care produce şi testează echipament de apărare, aeronautică şi agricultură. Atacatorul, pe nume Artem Ryabchuk, a ucis patru militari și o femeie civil în Dnipro. Atacul a declanșat speculații că ar avea o implicare rusă și că atacatorul ar putea fi un separatist, dar oficialii ucraineni nu au oferit detalii în acest sens pentru moment.

A luat o mitralieră din arsenal și a deschis focul. Filmul atacului din Ucraina 

În noaptea de 27 ianuarie, la ora 03:40, s-a auzit împușcături pe teritoriul uzinei Yuzhmash. Potrivit poliției, din motive necunoscute, soldatul Artem Ryabchuk a deschis focul asupra colegilor din Garda Națională cu o pușcă Kalashnikov, apoi a fugit

În acel moment, peste 20 de persoane asigurau paza. Cinci persoane au murit - patru militari și o femeie civil. Alte cinci persoane au fost rănite.

Pe acelaşi subiect

Publicaţia Strana a postat pe contul de Telegram o înregistrare surprinsă de camerele de supraveghere cu momentul execuției. Imaginile arată două persoane în depozitul de arme. Pe coridor, lângă ieșire, mai este un soldat cu o mitralieră.

Soldatul care se află pe coridor trage asupra unei persoane care vrea să iasă. Apoi împușcă pe o a doua persoană din cameră. Imediat mai trage câteva focuri pe coridor. Se întoarce în camera cu arme şi când vede că o victimă mişcă o împuşcă din nou. Se întoarce cu un rucsac, ia nişte încărcătoare și pleacă.

Cine sunt victimele atacului din Dnipro

Printre soldații morți se numără: Alexander Buganov de 33 de ani, Artem Levkovsky de 21 de ani, Alexander Dragan de 24 de ani, Leonid Chernik de 19 ani. Femeia civil, ucisă în atac, avea 35 de ani.

Consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne Anton Gerașcenko a spus că printre răniți se numără şi o femeie de 22 de ani, militar al Gărzii Naționale, împuşcată de 3 ori.

„Fata a fost rănită la genunchi, la umăr și cel mai grav în stomac. Chirurgii spitalului Mechnikov se luptă pentru a-i salva viaţa. Ea a pierdut mai mult de trei litri de sânge.”

În stare gravă se află și un coleg al ei, împuşcat în abdoment. Viața celorlalți doi răniți, duși la spitalul Mechnikov, nu este în pericol, potrivit medicilor.

Un alt militar, aflat în stare gravă, cu răni la piept, coapsă și umăr, a fost transportat la un alt spital. 

După atac, individul a fugit cu puşca Kalaşnikov din dotare şi peste 200 de gloanţe din depozit. Bărbatul a fost arestat la câteva ore după de poliţie în satul Podgorodny, fără un nou schim de focuri de armă.

Motivaţia din spatele atacului este necunoscută. Anchetatorii spun că urmează să verifice cum a trecut soldatul examenul medical prin care i-a fost permis accesul la a armamentul din dotare. 

Ministerul Afacerilor Interne a declarat că va verifica şi dacă atacatorul ar fi încercat să se răzbune pe colegi după aşa-numitul ”botez” - adică ritualul de agresare și umilire a noilor recruți, popular în armata rusă și ucraineană. Atacatorul riscă închisoare pe viață.

Presa ucraineană a publicat mai multe imagini din timpul arestării. O altă fotografie a fost postată pe rețelele de socialiare de primarul orașului Dnipro Boris Filatov. Lângă atacatorul culcat la pământ se află o pușcă și două încărcătoare.

Oficiali din serviciile de informații au dezvăluit că Artem Ryabchuk a cerut să fie arestat. În timp ce se afla în sat, a rugat o femeie la întâmplare să contacteze poliția și să anunțe unde se află. În tot acest timp, Ryabchuk era înarmat cu mitraliera.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, va fi creată o comisie specială care să ancheteze atacul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Momentul în care soldatul ucrainean de 21 de ani ucide cu sânge rece 4 soldați și o femeie civil. Alte 5 persoane au fost rănite. VIDEO