Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un tanc rusesc îşi ratează ţinta şi este lovit imediat: "La dracu', au lansatoare de grenade"

Un clip în care un tanc rusesc încearcă să atace o poziţie a ucrainenilor şi ratează a fost publicat pe reţelele de socializare. Nu este clar când a avut loc confruntarea şi nici locaţia, dar pe imagini se poate vedea clar cum tanchiştii ruşi ratează ţinta, apoi tancul este atacat cu un lansator de grenade.

de Redactia Observator

la 20.02.2023, 10:56

Momentul în care un tanc rusesc îşi ratează ţinta şi este lovit imediat: "La dracu', au lansatoare de grenade"
- Captura Twitter

Tancul era coordonat de la distanţă de un alt militar rus, un observator, care îi comunica operatorului poziţia adversarilor, precum şi ce echipament au aceştia: "Au doar puști de asalt, nimic altceva. Spune-le că au doar puști, nu au lansator de grenade. A, stai! Unul dintre ei are un lansator". Imediat, tancul trage, dar ratează complet ţinta, cel mai probabil pentru că era prea aproape de locaţia ucrainenilor. Cel care coordona mişcările tancului îl îndeamnă pe operator să treacă pur şi simplu peste cei doi ucraineni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Foarte bine! Să facă stânga și să treacă peste ei! Să dea peste ei, pot să tragă din spate! Fă stânga! Fă Stânga! La naiba, or să-l lovească în spate! La naiba, au un lansator de grenade!", a strigat disperat observatorul. Tanchistul nu-l ascultă şi îşi continuă parcursul. La câteva secunde, unul dintre militarii ucraineni ia lansatorul de grenade şi trage în tanc. "La naiba, l-au lovit! Ar fi trebuit să treacă pur și simplu peste ei", spune coordonatorul. Tancul rusesc continuă să ruleze şi asta pentru că militarul ucrainean, chiar dacă a tras de la doar câţiva metri, a ţintit fix blindajul, nu şenilele.

Rusia a pierdut aproximativ 16 regimente de tancuri de la începutul războiului

Estimările realizate de Oryx, o organizaţie olandeză de investigaţii, şi de Institutul Internaţional pentru Studii Strategie din Marea Britanie arată că Rusia a pierdut peste 1.000 de tancuri, iar alte 500 au fost capturate ceea ce se traduce prin pierderea a aproximativ 16 regimente. Cu alte cuvinte, ruşii au rămas fără jumătate din flota operaţională de tancuri în doar un an.

Principalele modele pierdute sunt T-72B și T-72B3M. Potrivit surselor citate, Rusia nu ar dispune de capabilităţile tehnice şi logistice pentru înlocuirea acestor echipamente în timp real, aşa cum o solicită situaţia de pe front. Un singur regiment de tancuri presupune aducerea în stare de luptă a 100 de tancuri şi, potrivit experţilor internaţionali, ruşii nu ar putea face operaţional un număr atât de mare de echipamente astfel încât un tanc pierdut pe front să fie înlocuit aproape automat de unul ieşit pe poarta uzinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un tanc rusesc îşi ratează ţinta şi este lovit imediat: "La dracu', au lansatoare de grenade"