Antena Meniu Search
x

Fermieri italieni anchetaţi după ce muncitorii români s-au plâns la ambasadă că sunt exploataţi

Mai mulţi fermieri italieni din provincia Macerata au intrat în atenţia forţelor de ordine din Peninsulă, după ce muncitorii români i-au dat în vileag la Ambasada României din Roma.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 14.11.2019, 17:25

Muncitorii români lucrau 15 ore şi jumătate pe zi, şapte zile din şapte
Poliţiştii au luat la puricat mai multe ferme, după ce muncitorii români s-au plâns că sunt exploataţi - Corriere Adriatico

Mai mulţi fermieri italieni din provincia Macerata au intrat în atenţia forţelor de ordine din Peninsulă, după ce muncitorii români i-au dat în vileag la Ambasada României din Roma.

Muncitorii s-au plâns că sunt exploataţi, iar plângerea a ajuns mai departe, la forţele de ordine, care au pus sub supraveghere fermele vizate.

Muncitorii români erau plătiţi de italieni sub limita prevăzută de lege

Conform Corriere Adriatico, ancheta a scos la iveală faptul că nouă muncitori, în majoritate români, erau puşi să lucreze ca păstori 15 ore şi jumătate pe zi, şapte zile din şapte.

Muncitorii erau obligaţi să aibă grijă de animale de la 06.30 până la ora 22.00.

Erau plătiţi cu doar doi euro şi jumătate pe euro, mult sub limita prevăzută de lege, nu aveau contracte corespunzătoare şi nu aveau asigurări medicale.

De asemenea, muncitorii nu erau echipaţi corespunzător şi nu erau instruiţi în legătură cu ceea ce aveau de făcut.

Proprietarii fermelor sunt cercetaţi sub control judiciar, iar oamenii legii le-au pus sechestru pe bunuri în valoare de 94.000 de euro.

În plus, s-a stabilit ca fermele vizate să-şi restrângă activitatea şi să continue să acţioneze sub conducerea unor administratori desemnaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Fermieri italieni anchetaţi după ce muncitorii români s-au plâns la ambasadă că sunt exploataţi