Antena Meniu Search
x

Video Navă încărcată cu îngrăşământ cu azot, scufundată în Dunăre. Semnalul de alarmă tras de specialişti: "Am putea avea efecte până în vară"

Autoritățile sârbe sunt în alertă maximă! O navă încărcată cu îngrăşământ cu azot s-a scufundat, aseară, după ce s-a izbit de stâlpul de sprijin al podului de la punctul de trecere a frontierei cu Croația. 

de Redactia Observator

la 06.01.2024, 08:13

Vezi și

Convoiul plecase de la Budapesta, iar în urma coliziunii, 1000 de tone de îngrășământ cu azot au ajuns în Dunăre. Croația a închis punctul de frontieră din zonă iar autoritățile din ambele țări monitorizează permanent cazul. În urma incidentului, nu au fost înregistraţi răniți. Presa locală spune că barja care remorca nava germană ar fi românească.

Specialiştii trag un semnal de alarmă

Situaţia ar putea deveni critică din punct de vedere al poluării mediului. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că și autorităţile române ar trebui să urmărească îndeaproape nivelul de poluare întrucât există riscul ca substanța periculoasă să ajungă și pe teritoriul ţării noastre.

Adrian Bîlbă, biolog: Este vorba de azotatul de amoniu care aduce sursa de azot plantelor, din care plantele fac proteină. Depinde de capacitatea autorităţilor locale care să ranflueze nava sau să extragă cât mai mult din acest fertilizant, să nu se dizolve în apă și să nu ajungă să producă o catastrofă ecologică serioasă. Este vorba de o înflorire algală excesivă. Am putea avea efecte până în vară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Navă încărcată cu îngrăşământ cu azot, scufundată în Dunăre. Semnalul de alarmă tras de specialişti: "Am putea avea efecte până în vară"