Antena Meniu Search
x

Netanyahu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Putin. Mesajul transmis preşedintelui Rusiei

Război Israel - Hamas. Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a transmis duminică preşedintelui rus Vladimir Putin "nemulţumirea" sa faţă de votul Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU în favoarea unei încetări a focului între Israel şi mişcarea teroristă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 10.12.2023, 16:51

Netanyahu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Putin. Mesajul transmis preşedintelui Rusiei
- Profimedia

"Premierul şi-a exprimat nemulţumirea referitoare la poziţiile contra Israelului adoptate de delegaţii ruşi la ONU şi în alte foruri", indică un comunicat al biroului şefului executivului israelian, difuzat la finalul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri. Rusia a susţinut vineri o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU favorabilă unei încetări a focului în Gaza. SUA au votat împotriva acestei rezoluţii.

Netanyahu şi-a exprimat "dezaprobarea fermă" faţă de cooperarea "periculoasă" a Rusiei cu Iranul

De asemenea, Netanyahu şi-a exprimat "dezaprobarea fermă" faţă de cooperarea "periculoasă" a Rusiei cu Iranul, ţară ce susţine mişcarea palestiniană Hamas şi Hezbollahul libanez. De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, Vladimir Putin a fost extrem de critic faţă de israelieni, denunţând ceea ce el a numit ''catastrofa umanitară'' şi făcând apel la crearea unui stat palestinian.

Spre deosebire de Israel, SUA şi Uniunea Europeană, Rusia nu consideră că Hamas este o organizaţie teroristă. Totuşi, şeful guvernului israelian a salutat ''eforturile ruse pentru punerea în libertate a unui ostatic ruso-israelian'' aflat printre cele 240 de persoane răpite de Hamas pe 7 octombrie în sudul Israelului şi i-a cerut lui Putin să exercite presiuni asupra Crucii Roşii internaţionale pentru a facilita vizite şi livrarea de medicamente celor 137 de ostatici încă ţinuţi de Hamas în Gaza.

„Într-o eră digitală în care infracțiunile informatice devin din ce în ce mai sofisticate, este important să fim educați și vigilenți în protejarea datelor noastre personale”, susțin polițiștii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Netanyahu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Putin. Mesajul transmis preşedintelui Rusiei