Antena Meniu Search
x

"Nimeni n-a ieşit câştigător din asta". Premiul de 1 milion de dolari la loto a sfâşiat o familie: s-a ajuns în justiţie

O familie din Australia a trecut printr-un adevărat coşmar după un câştig la lotorie. Premiul de aproape un milion de dolari australieni, 596.000 de euro, a iscat un conflict uriaş.

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 16:29

"Nimeni n-a ieşit câştigător din asta". Premiul de 1 milion de dolari la loto a sfâşiat o familie: s-a ajuns în justiţie
- Profimedia - imagine ilustrativă

Potrivit The Australian, totul a început în 2018 atunci când John Bampton, un bătrân din Queensland, a câştigat marele premiu. Bătrânul a refuzat să împartă banii cu copiii săi. Cea mai supărată a fost Sue Vourlides, fiica sa în vârstă de 69 de ani. Bampton a spus că nu a vrut să-i dea din bani pentru că nu-l place pe soţul fiicei sale şi nu a vrut ca acesta să se bucure de bani.

"Cel mai rău lucru care ni s-a întâmplat vreodată a fost că a câștigat milionul de dolari"

După aproape 6 luni, Bampton a cedat la insistenţele lui Sue şi i-a oferit acesteia aproape jumătate din suma câştigată. După trei ani, adică în 2021, Bampton s-a răzgândit şi a cerut banii înapoi susţinând că a fost hărţuit de fiica sa şi de soţul acesteia pentru a ceda o parte din sumă. A fost momentul în care tot scandalul din sânul familiei a ajuns în faţa instanţei.

În 2024, Bampton, alături de fiul său Larry, a cumpărat o casă ce a costat 305.000 de euro. Lui Sue i-a oferit o parte din banii care mai rămăseseră. Judecătorii de la Tribunalul din Brisbane au decis că Bampton poartă toată responsabilitatea pentru acest scandal pentru că toate acţiunile lui au fost în cunoştinţă de cauză şi nu suferea de demenţă sau alte boli care să-i afecteze discernământul. John Bampton a atacat cu apel decizia pentru că, spune el, nu a mai rămas cu niciun ban din premiul de la loto şi nu i se pare corect.

Sue Vourlides nu s-a bucurat de faptul că a avut câştig în instanţă şi a susţinut că acest premiu nu a făcut altceva decât să le distrugă vieţile şi familia. Larry a declarat pentru presa australiană că: "Nimeni n-a ieșit câștigător din asta, doar i-a distrus pe toți membrii familiei. Cel mai rău lucru care ni s-a întâmplat vreodată a fost că a câștigat milionul de dolari".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Nimeni n-a ieşit câştigător din asta". Premiul de 1 milion de dolari la loto a sfâşiat o familie: s-a ajuns în justiţie