Antena Meniu Search
x

Noapte alba in Olanda pentru noul rege

A fost noapte alba in Amsterdam. Olandezii au sarbatorit in cinstea noului rege! Willem-Alexander a luat, ieri, sceptrul puterii de la mama sa

Vezi și

Cea mai importanta zi din ultimele decenii pentru olandezi, a inceput la ora locala 10, atunci cand, imbracata intr-o rochie purpurie si jacheta asortata, Beatrix a Olandei a semnat actul de abdicare intr-una din salile Palatul Regal din Amsterdam. “Sunt bucuroasa si recunoscatoare sa vi-l prezint pe noul rege: Regele Willem-Alexander”, a spus aceasta.

La bratul frumoasei sale sotii, cel mai tanar monarh al Europei a pasit, vizibil emotionat, in biserica unde urma sa fie uns ca rege al Olandei. Cu toate insemnele regale, mai putin coroana, Willem-Alexander a depus jurmantul sub privirile mamei lui. “Jur sa apar si sa respect independenta si constitutia Regatului cu toata puterea mea. Asa sa imi ajute Dumnezeu”, a rostit monarhul.

Aproape un milion de oameni, din toate colturile lumii, au venit sa il sarbatoreasca pe noul rege. Printre acestia, s-au aflat si romani. Dupa ce a depus juramantul, regele Willem, alaturi de regina Maxima si cele trei fiice ale lor, s-au urcat la bordul unei ambarcatiuni de lux si au pornit pe raul Amstel pentru a saluta multimea. In cinstea cuplului regal, olandezii au organizat mai multe spectacole.

La finalul calatoriei pe rau, noii monarhi ai Olandei au fost gazdele unui dineu la care au fost zeci de invitati cu sange albastru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Noapte alba in Olanda pentru noul rege