Antena Meniu Search
x

Video Noi proteste în Franţa: oamenii au incendiat tomberoane, poliţia a arestat 6 persoane asupra cărora s-au găsit arme

Francezii au ieşit din nou în stradă să protesteze faţă de decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a creşte vârsta de pensionare de la 62 la 64 ani. În Paris, mii de oameni au răspuns apelului lansat de partidul de stânga "Franţa nesupusă". S-a ajuns inclusiv la incendierea mai multor tomberoane aflate pe stradă. Şase protestatari au fost arestaţi pentru purtare ilegală de arme.

de Redactia Observator

la 22.01.2023, 09:21

Vezi și

Mii de protestatari au ieşit din nou în stradă după ce s-a anunţat creşterea vârstei de pensionare de la 62 de ani la 64. Jean-Luc Mélenchon, preşedintele partidului de stânga "Franţa nesupusă", prezent la demonstraţie, a criticat dur decizia lui Macron. Declaraţiile lui au fost susţinute şi de protestatari. "Ni s-a spus de când eram mici că nu o să avem pensie. Cu acest proiect al lui Emmanuel Macron, este posibil ca asta să se adeverească pentru că ştim foarte bine că astăzi, ieşitul la pensie după 64 de ani înseamnă că oamenii nu se vor bucura de această perioadă", spune o tânără.

Pe străzi, protestatarii au incendiat mai multe tomberoane şi au atacat poliţia cu petarde. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar autorităţile au reţinut şase persoane pentru deţinere de arme. Organizatorii au spus că la protest au participat peste 150.000 de oameni, însă poliţia a estimat numărul la abia 12.000.

În ciuda opoziţiei, preşedintele Macron nu renunţă la reforma despre care spune că e vitală pentru sistemul financiar al pensiilor. Proiectul de lege urmează să fie prezentat mâine în faţa Consiliului de Miniştri, iar luna viitoare în faţa Parlamentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Noi proteste în Franţa: oamenii au incendiat tomberoane, poliţia a arestat 6 persoane asupra cărora s-au găsit arme