Antena Meniu Search
x

Video Noma, cel mai bun restaurant din lume, se închide la finalul anului viitor. Renaște ca un "laborator gigantic": ''Va fi o bucătărie de testare''

Cel mai bun restaurant din lume se închide la finalul anului viitor! Cheful care a pus Noma pe harta gastronomică a lumii a anunţat că localul cu trei stele Michelin se va transforma într-un laborator culinar.

de Redactia Observator

la 10.01.2023, 21:13

Vezi și

Mai exact, o bucătărie de pionierat, în care se vor dezvolta noi arome şi se va urmări inovaţia alimentară. Nu este prima dată când localul din Copenhaga este închis. S-a mai întâmplat şi în 2016, dar atunci a fost vorba doar despre o schimbare a locaţiei.

Restaurantul va renaște ca un "laborator gigantic", denumit Noma 3.0

De la deschiderea sa, în urmă cu două decenii, restaurantul din Copenhaga - creditat cu inventarea noii bucătării nordice - a ajuns de 5 ori în fruntea listei celor mai bune 50 de restaurante din lume. După ani de zile în care a servit mâncăruri bazate pe ingrediente locale - de la cremă de creier de ren cu polen de albine, la o înghețată de cozonac și orez fermentat cu caramel de stridii - aventura cu trei stele Michelin a bucătarului René Redzepi își va încheia capitolul restaurante la sfârșitul anului 2024, relatează CNN.

În anul următor, acesta va renaște ca un "laborator gigantic", denumit Noma 3.0. "(Va fi) o bucătărie de testare dedicată muncii de inovare alimentară și dezvoltării de noi arome, una care va împărtăși roadele eforturilor noastre mai mult decât oricând", a precizat restaurantul.

"Scopul nostru este de a crea o organizație de durată dedicată muncii revoluționare în domeniul alimentar, dar și de a redefini fundația unei echipe de restaurant, un loc în care poți învăța, îți poți asuma riscuri și te poți dezvolta!", a adăugat acesta.

Fostul restaurant va continua să primească oaspeți la ocazii. "Dacă pandemia ne-a învățat ceva, este cât de fragile pot fi visele noastre, cât de incredibil de epuizantă și dificilă poate fi această industrie", a declarat Redzepi după ce a primit premiul World's Best Restaurant în 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Noma, cel mai bun restaurant din lume, se închide la finalul anului viitor. Renaște ca un "laborator gigantic": ''Va fi o bucătărie de testare''