Antena Meniu Search
x

Video Noua ''delicatesă'' în China: O porţie de pietre prăjite. Cât costă şi cum se mănâncă

China se adaptează vremurilor economice grele şi pe plan culinar. Acum, cei care se plimbă pe străzile chinezeşti se pot delecta cu o porţie de...pietre prăjite. Acest fel de mâncare este cunoscut sub numele de suodiu. Imaginile devenite deja virale pe Internet îi surprind pe bucătari cum prepară pietrele cu ardei sau chilli.

de Redactia Observator

la 22.06.2023, 16:39

Vezi și

Metoda de consumare este una simplă: iei piatra, lingi condimentele de pe ea şi mai apoi o arunci. Cumpărătorii au spus însă că preţul de aproape 2 lire sterline este destul de ridicat având în vedere că ingredientele pot fi refolosite. 

''Nebunie'' culinară: pietrele prăjite

Se spune că felul de mâncare datează de sute de ani, de când barcagii din provincia Hubei, fără ieșire la mare, rămâneau fără animale și legume în timp ce călătoreau de-a lungul râului Yangtze, și astfel s-au orientat către minerale. Deloc surprinzător, potrivit unei istorii a felului de mâncare, popularitatea a scăzut după dezvoltarea economică și după apariţia bărcilor cu motor, reducând șansele ca aceştia să rămână blocați şi fără provizii.

Acest fel de mâncare este, de asemenea, legat de poporul Tujia, o minoritate etnică care provine din lanțul muntos Wuling. Potrivit unui blog culinar, pietrele de râu au un gust natural de pește, care este îmbunătățit atunci când sunt prăjite la foc mare, conform The Guardian

Dar chiar dacă pentru unii reprezintă o tentaţie sau chiar o ''delicatesă'', mulți oameni nu sunt convinși că vor să încerce vreodată pietrele prăjite. Unii consumatori au semnalat chiar riscurile de a te sufoca cu ele. Un internaut a şi glumit pe seama trendului şi a ''prezis'' că următorul va fi un ingredient mai ușor de înghițit: noroiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Noua ''delicatesă'' în China: O porţie de pietre prăjite. Cât costă şi cum se mănâncă