Antena Meniu Search
x

Lukaşenko a rezolvat din pix problema inflaţiei: A interzis creşterea preţurilor în Belarus

Preşedintele din Belarus Alexsandr Lukaşenko a decis joi să interzică creşterea preţurilor alimentelor, pentru a reduce inflaţia galopantă din fosta ţară sovietică, relatează AFP. 

de Marina Dinu

la 06.10.2022, 17:14

Preşedintele bielorus Alexsandr Lukaşenko decis joi să interzică creşterea preţurilor alimentelor
Preşedintele bielorus Alexsandr Lukaşenko decis joi să interzică creşterea preţurilor alimentelor - Profimedia Images

"De pe 6 octombrie, toate creșterile de preț sunt interzise. Interzise! De astăzi. Nu de mâine, de astăzi. Pentru ca prețurile să nu crească în următoarele 24 de ore", a declarat Lukașenko la o întâlnire cu mai mulţi oficiali. Preţurile de consum au crescut cu 18% faţă de anul trecut, iar preşedintele ţării a considerat acest lucru unul „revoltător”.

Lukaşenko speră să revină la o inflaţie de 7-8% până anul viitor, notează AFP. Şeful Belarusului a mai precizat şi care sunt produsele ale căror preţuri au crescut simţitor: "Carnea, produsele lactate, carnea de pasăre... se scumpesc. În Minsk a existat un deficit de ouă în ultimele zile.”

Belarus, care se învecinează cu Ucraina, continuă să fie un aliat ferm al Rusiei. Pentru că a permis ca teritoriul său să fie folosit de trupele Moscovei pentru a lansa campania militară împotriva Kievului în februarie, ţara a fost lovită de un val de sancțiuni occidentale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Lukaşenko a rezolvat din pix problema inflaţiei: A interzis creşterea preţurilor în Belarus