Antena Meniu Search
x

Noua Zeelandă îşi redeschide complet graniţele pentru prima dată după doi ani şi jumătate

Graniţele Noii Zeelande sunt complet deschise pentru prima dată din martie 2020, când au fost închise într-un efort de a ţine departe pandemia de Covid-19, relatează BBC.

de Antonia Roşu

la 01.08.2022, 10:51

Noua Zeelandă îşi redeschide complet graniţele pentru prima dată după doi ani şi jumătate
Noua Zeelandă îşi redeschide complet graniţele pentru prima dată după doi ani şi jumătate - Profi Media

Autorităţile de imigrare vor începe să accepte din nou vizitatori cu viză şi pe cei cu viză de student. Premierul Jacinda Ardern l-a numit un ”moment important”, adăugând că face parte dintr-un ”proces prudent”. Majoritatea vizitatorilor vor trebui, totuşi, să aibă schema completă de vaccinare, dar nu vor fi aplicate condiţiile de carantină.

Graniţa maritimă a ţării s-a redeschis, iar navele de croazieră şi iahturile străine de agrement au permis acum să acosteze, potrivit news.ro.

Noua Zeelandă a anunţat pentru prima dată un plan de redeschidere treptată în februarie, permiţând cetăţenilor vaccinaţi să se întoarcă din Australia în acea lună, iar celor care veneau din altă parte le-a permis întoarcerea în martie. În mai, Noua Zeelandă a început să primească turişti din peste 50 de ţări aflate pe o listă de scutire a vizelor.

”Noi, alături de restul lumii, continuăm să gestionăm o pandemie globală foarte vie, menţinând în acelaşi timp oamenii în siguranţă”, a declarat Ardern într-un discurs la summitul China Business de la Auckland.

Turismul începe să îşi revină treptat la normal

”Dar menţinerea în siguranţă a oamenilor afectează veniturile şi bunăstarea”, a subliniat ea. Turismul a fost una dintre cele mai afectate industrii de măsurile dure anticovid din ţară.

În anul încheiat în martie 2021, contribuţia industriei la PIB a scăzut de la 5,5% la 2,9% în anul precedent.Turismul internaţional a scăzut cu 91,5% - sau 16,2 miliarde dolari neozeelandezi (10,2 miliarde dolari; 8,4 miliarde lire sterline) - la 1,5 miliarde dolari neozeelandezi, potrivit datelor oficiale.

De asemenea, numărul persoanelor angajate direct în sectorul turismului a scăzut cu peste 72.000 în această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Noua Zeelandă îşi redeschide complet graniţele pentru prima dată după doi ani şi jumătate