Antena Meniu Search
x

"Nu ești italiancă. Scrie cetățenie română". Scandal în Italia, după ce o patinatoare cu cetăţenie română a fost exclusă de la Campionatele Europene

Scandal uriaş în lumea patinajului din Italia. O sportivă cu cetăţenie română a fost exclusă de la Campionatele Europene pe motiv că nu este italiancă. Pentru că va obţine cetăţenia italiană abia anul viitor, adolescenta de 17 ani nu este lăsată să participe la ediţia din acest an care se va desfăşura la Forli. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 06.06.2022, 23:52

Scandal în Italia, după ce o patinatoare cu cetăţenie română a fost exclusă de la Campionatele Europene.
Scandal în Italia, după ce o patinatoare cu cetăţenie română a fost exclusă de la Campionatele Europene. - Shutterstock - foto ilustrativ

Tânăra de 17 ani, născută în italia, cu origini moldoveneşti şi cetăţenie română locuieşte în Cinto Caomaggiore şi studiază în Pordenone. Ea a reuşit să câştige campionatul italian de patinaj pe role însă nu i se permite să participe acum la Campionatele Europene care se desfăşoară în perioada 7-9 iuli, la Forli, pe motiv că nu este cetăţean al italiei, scrie Il Gazzettino.

Participare interzisă din cauza naţionalităţii

Sabrina Samson va putea obţine abia anul viitor cetăţenia, îar acest lucru îi îngrădeşte dreptul de a participa la ediţia din acest an a Campionatului de Patinaj.

Tânăra, care locuiește cu familia în Cinto Caomaggiore, și-a vărsat furia în urmă cu trei zile, după ce a câștigat campionatele italiene: "Sunt singura exclusă, m-am născut aici, merg la școală aici și nu pot reprezenta Italia. Asta mă face să sufăr, pentru că m-am născut în această țară și am făcut școala aici și nu vreau să fiu lăsată pe dinafară, visul meu este frânt din cauza unei reguli: mi-ar plăcea foarte mult să fiu acolo cu colegii mei, aceeași coregrafie este concepută pentru noi ca echipă de treisprezece și acum ar trebui refăcută“, a spus Sabrina pentru presa italiană.

Şi părinţii ei au reacţionat în urma deciziei pe care o consideră absurdă. "Fiica mea își dorește foarte mult să participe", spune mama ei, Tatiana, "îi place acest sport, atât de mult încât îi dedică atâtea ore pe zi: apelez la oricine ne poate obține o permisiune specială pentru a o lăsa să concureze“, a mai spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Nu ești italiancă. Scrie cetățenie română". Scandal în Italia, după ce o patinatoare cu cetăţenie română a fost exclusă de la Campionatele Europene