Antena Meniu Search
x

O actriţă rusă a fost ucisă în timp ce dădea un spectacol pentru soldaţi în Doneţk. 20 de militari ar fi murit, Moscova nu comentează

Război în Ucraina.  O actriţă rusă, Polina Menşih, a fost ucisă într-un atac ucrainean în timp ce dădea un spectacol în faţa trupelor din Doneţk, în Ucraina ocupată, a anunţat teatrul pentru care lucra. Kievul susţine că în jur de 20 de soldaţi ruşi au fost ucişi în acest atac, în timp ce autorităţile ruse nu au făcut niciun comentariu în legătură cu existenţa unor victime, relatează BBC, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 22.11.2023, 16:09

O actriţă rusă a fost ucisă într-un atac ucrainean în timp ce dădea un spectacol pentru soldaţi în Doneţk. 20 de militari ar fi murit, Moscova nu comentează
- Instagram

O sală de dans din Ucraina ocupată în care Polina Menşih dădea un spectacol a fost lovită de un bombardament ucrainean la 19 noiembrie. Actriţa fusese chemată pentru un spectacol menit să celebreze o sărbătoare militară rusă.

Lovitura a avut loc la aproximativ 60 km de linia frontului

Sala de dans locală avea o capacitate de aproximativ 150 de locuri, potrivit relatărilor locale. Ucraina a declarat că în jur de 20 de soldaţi ruşi au fost ucişi în atac, dar autorităţile ruse nu au comentat acest lucru. Un videoclip care pretinde că arată momentul loviturii a fost încărcat pe reţelele sociale. O femeie, aparent Polina Menşih, este văzută pe scenă cântând o meldoie şi acompaniindu-se de chitară, înainte de a se auzi o explozie şi de a se stinge luminile sălii.

Polina Menşih a murit ulterior la spital din cauza rănilor suferite. Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a confirmat pentru BBC Ucraina relatările din mass-media despre atac. Portal, un studio de teatru cu sediul în Sankt Petersburg cu care lucra Polina Menşih a declarat că o viitoare reprezentaţie a unei piese pe care aceasta o regizase anterior va fi dedicată memoriei sale.

Lovitura a avut loc la aproximativ 60 km de linia frontului, în satul Kumaciove, care se află în regiunea Doneţk, în zona din estul Ucrainei ocupată de Rusia din 2014. Alte zone din regiunea Doneţk au fost focare de lupte violente în ultimele luni, în special oraşele Avdiika şi Bahmut.

Bloggerii ruşi pro-război au criticat organizarea spectacolului. Un spectacol care adună la un loc zeci de soldaţi a făcut din acesta o ţintă evidentă pentru un atac ucrainean, au scris ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » O actriţă rusă a fost ucisă în timp ce dădea un spectacol pentru soldaţi în Doneţk. 20 de militari ar fi murit, Moscova nu comentează