Antena Meniu Search
x

O artistă din Rusia, condamnată la 7 ani de închisoare, după ce a înlocuit etichetele de preţ dintr-un supermarket cu mesaje anti-război

O artistă din Rusia a primit şapte ani de închisoare, după ce a înlocuit mai multe etichete de preţ dintr-un supermarket cu mesaje anti-război, scrie Mediafax.

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 16:09

La câteva săptămâni după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, Sasha Skochilenko a înlocuit etichete de preț dintr-un supermarket din Sankt Petersburg cu mesaje împotriva războiului, potrivit BBC.

După acest gest, a fost prinsă de polițiștii ruși.

Artista se află în detenţie din luna aprilie

Sasha Skochilenko, în vârstă de 33 de ani este o artistă din Sankt Petersburg, este în detenție din luna aprilie 2022, iar condamnarea a venit acum.

Pe acelaşi subiect

Ea a recunoscut fapta și a condamnat acțiunea Rusiei de a intra în război cu Ucraina, imediat ce conflictul a început.

Avocații au pledat pentru achitarea ei, spunând că, din cauza bolilor cronice de care suferă, riscă să moară în închisoare.

Pe etichetele înlocuite scria: "Forțele rusești au distrus 80% din Mariupol. Pentru ce?" și "Oamenii pe care îi cunosc se ascund de bombele rusești în metrou. Niciunul dintre ei nu este nazist. Opriți războiul".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » O artistă din Rusia, condamnată la 7 ani de închisoare, după ce a înlocuit etichetele de preţ dintr-un supermarket cu mesaje anti-război