Antena Meniu Search
x

O femeie din Australia, condamnată pentru moartea celor 4 copii ai săi, graţiată. Va cere despăgubiri după ce a stat 20 de ani în închisoare

Condamnarea unei femei, care a fost încarcerată timp de 20 de ani pentru moartea celor patru copii ai săi, și grațiată în iunie, a fost anulată joi de statul New South Wales, Australia, avocatul ei declarând că intenționează să ceară despăgubiri „substanțiale”, scrie Reuters, citată de Mediafax.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 08:25

O femeie din Australia, condamnată pentru moartea celor 4 copii ai săi, graţiată. Va cere despăgubiri după ce a stat 20 de ani în închisoare
- Profimedia

Kathleen Folbigg a fost condamnată în 2003 pentru uciderea a trei dintre copiii săi și pentru omor prin imprudență în cazul morții celui de-al patrulea. Folbigg și-a susținut nevinovăția și a declarat că copiii au murit din cauze naturale pe parcursul unui deceniu, între 1989-1999.

Femeia va cere o despăgubire "substanțială"

În 2019, o primă anchetă în acest caz a consemnat vinovăția lui Folbigg. Dar, în 2022, o a doua anchetă a constatat că noi dovezi sugerau că doi dintre copii aveau o mutație genetică care ar fi putut să le provoace moartea.

Folbigg a fost eliberată din închisoare în luna iunie a acestui an, după ce a fost grațiată. „Sunt recunoscătoare că știința și genetica actualizate mi-au oferit răspunsuri cu privire la modul în care au murit copiii mei”, a spus Folbigg. Avocatul lui Folbigg a anunțat că echipa sa pregătește o cerere de despăgubire „substanțială” pentru încarcerarea ei nedreaptă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » O femeie din Australia, condamnată pentru moartea celor 4 copii ai săi, graţiată. Va cere despăgubiri după ce a stat 20 de ani în închisoare