Antena Meniu Search
x

O căţeluşă a adus pe lume 19 pui. Mama eroină a fost asistată la naştere de 11 medici

O căţeluşă din rasa Dog german şi-a câştigat rolul de mamă eroină, după ce a trecut cu bine de o sarcină dificilă şi a adus pe lume 19 pui.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.02.2019, 15:08

O căţeluşă din rasa Dog german şi-a câştigat rolul de mamă eroină, după ce a trecut cu bine de o sarcină dificilă şi a adus pe lume 19 pui. O echipă de 11 medici veterinari din statul american Arizona a efectuat o cezariană pentru a se asigura că întregul eveniment va avea un final fericit. 

Căţeluşa, pe numele ei Cleo, a fost adusă de urgenţă la clinica  Kingman Animal Hospital din Kingman, Arizona din cauza unor complicaţii survenite în perioada gestaţiei. Ea a fost ajutată să nască de nu mai puţin de 11 medici. Pentru că era foarte greu să aducă în mod natural, pe lume, atâţia pui, aceasta a fost supusă intervenţiei de cezariană. 

Toţi puii au fost declaraţi sănătoşi şi au fost lăsaţi în grija mamei lor, după ce intervenţia a fost finalizată. 

Kingman Animal Hospital a postat pe Facebook imaginile cu cele 19 minune şi au dezvăluit că a fost nevoie de 11 medici pentru a o ajuta pe Cleo să ducă sarcina la bun sfârşit.

„Personalul KAH (11 dintre noi) a livrat cu succes 19 căţeluşi de la o femelă din rasa Great Dane. Toţi sunt vii şi sănătoşi! Puii au fost verificaţi pentru a ne asigura că nu este nicio problemă. Vă mulţumim tuturor pentru cuvintele frumoase şi pentru felicitările aduse mamei, precum şi pentru personalul nostru care a participat la această situaţie de urgenţă” au scris aceştia. 

Rasa este cunoscută pentru mărimea lor, cu recordul mondial pentru cel mai înalt câine deținut în prezent de o femelă pe nume Zeus, care are 1.1 metri înălțime.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform Unilad, recordul pentru cei mai mulţi pui aduşi pe lune îl deţine însă Tia, o căţeluşă din rasa napoletan Mastiff, care a născut 24 de pui, în 2004,  în Cambridgeshire, Marea Britanie. Cleo se pare că a scăpat totuşi uşor în comparaţie cu Tia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O căţeluşă a adus pe lume 19 pui. Mama eroină a fost asistată la naştere de 11 medici