Antena Meniu Search
x

O fetiță de 7 ani, cea mai tânără pacientă cu cancer la sân, a fost operată în Chile. Este unul din cazurile foarte rare: "Aproape unic în lume"

O fetiță de 7 ani din Chile a suferit o mastectomie după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân. Clipele de coșmar prin care a trecut copila au început cu un mic nodul la sânul stâng pe care mama ei l-a descoperit din întâmplare.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 16:57

O fetiță de 7 ani, cea mai tânără pacientă cu cancer la sân, a fost operată
O fetiță de 7 ani, cea mai tânără pacientă cu cancer la sân, a fost operată - Shutterstock

Fetița, originară din Quillota, la aproximativ 120 de kilometri nord de capitala chiliană, a fost diagnosticată cu acest teribil diagnostic în luna septembrie. Totul a început cu un mic nodul la sânul stâng pe care mama ei l-a descoperit din întâmplare, relatează ziarele sud-americane, relatează Mediafax

"Într-o zi, după ce i-am făcut baie, o uscam și când i-am aplicat crema mi-am dat seama că avea o <fasole> sub mamelon; am dus-o la urgențe și au trimis-o la specialist, dar a trecut mult timp până s-au terminat analizele, aproape cinci luni", a explicat pentru EFE Patricia Muñoz, mama fetiței.

Pe măsură ce timpul trecea și odată cu examinările ulterioare la care a fost supusă copila, tumora a crescut.

Au operat-o în august și aproape două luni mai târziu mi-au dat rezultatele biopsiei. Fiica mea avea cancer la sân. Totul a fost îndepărtat, inclusiv un nodulul, iar teama mea este că acesta va apărea și la celălalt sân”, povestește femeia.

Cazurile de cancer la sân la fetele sub 14 ani sunt foarte rare

"Cazurile de cancer de sân la fetele sub 14 ani sunt foarte rare, aproape inexistente. Vorbim de 0,0001%. Nu avem literatură despre acest lucru, este aproape unic în lume", spune medicul Mario Pardo de la Spitalul Clinic al Universității din Chile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O fetiță de 7 ani, cea mai tânără pacientă cu cancer la sân, a fost operată în Chile. Este unul din cazurile foarte rare: "Aproape unic în lume"