Antena Meniu Search
x

O nouă mutație a coronavirusului, derivată din Delta, se răspândește rapid în UK. Este responsabilă pentru 10% din cazurile actuale

Oamenii de știință urmăresc cu îngrijorare o mutație a coronavirusului, derivată din tulpina Delta, care este responsabilă pentru 10% din cazurile din Marea Britanie și se crede că ar putea fi mai infecțioasă decât varianta Delta, potrivit Financial Times.

de Redactia Observator

la 19.10.2021, 11:33

O nouă mutație a coronavirusului, derivată din Delta, se răspândește rapid în UK. Este responsabilă pentru 10% din cazurile actuale
O nouă mutație a coronavirusului, derivată din Delta, se răspândește rapid în UK. Este responsabilă pentru 10% din cazurile actuale - Shutterstock

Subvarianta AY.4.2 a fost identificată recent și deja reprezintă aproape 10% din cazurile din Regatul Unit. Jeffrey Barrett, director al Genomics Initiative la Institutul Wellcome Sanger din Cambridge, și Francois Balloux, director la University College London Genetics Institute, au declarat că că AY.4.2 pare să fie cu 10-15% mai transmisibilă decât tulpina Delta.

Dacă dovezile preliminare sunt confirmate, AY.4.2 poate fi cea mai infecțioasă tulpină de coronavirus de de la începutul pandemiei, a declarat Balloux. "Dar trebuie să fim prudenți în această etapă", a adăugat el. ”AY.4.2 probabil că va fi avută în vedere ca ‘variantă sub investigație’”, a adăugat Balloux.

Unii experți din Statele Unite susțin că există o legătură între apariția AY.4.2 și numărul uriaș de cazuri și de decese Covid-19 în Marea Britanie, mult peste cele din restul Europei Occidentale. Luni s-au înregistrat 49.156 de teste pozitive, cel mai mare bilanț de după luna iulie. Media ultimelor 7 zile este cu 16% mai mare decât în săptămâna anterioară.

"Campania de vaccinare va continua să fie principala noastră armă împotriva pandemiei, alături de noi tratamente", a declarat purtătorul de cuvânt al Cabinetului Johnson. 

Fostul comisar FDA, Scott Gottlieb, a subliniat că "este nevoie de studii urgente pentru a vedea dacă această variantă este mai transmisibilă sau poate evita parțial imunitatea”. Experții britanici anunță că cercetările sunt deja în desfășurare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O nouă mutație a coronavirusului, derivată din Delta, se răspândește rapid în UK. Este responsabilă pentru 10% din cazurile actuale