Antena Meniu Search
x

O pensionară din Rusia a incendiat mașina unui general rus. Femeia se opune războiului din Ucraina și riscă 15 ani de închisoare

O pensionară care se opune războiului din Ucraina a fost arestată în Moscova și riscă 15 ani de închisoare, după ce a incendiat mașina unui general rus.

de Maria Dogaru

la 29.08.2022, 10:50

Elena Belova, în vârstă de 65 de ani, a fost arestată de poliție la Moscova după ce a turnat benzină și a aruncat un chibrit pe mașina de lux a generalului rus Yevgeny Sektarev la doar câteva zile după uciderea Dariei Dughina, relatează Mirror.

Femeia, riscă o sentință de 15 ani de închisoare pentru gestul său

Gestul femeii de 65 de ani a fost confirmat a fi un protest la adresa războiului din Ucraina. Generalul Sekretarev face parte din departamentul Kremlinului responsabil cu cenzura militară. A vorbi împotriva războiului, care în Rusia trebuie descris doar ca o ”operațiune militară specială”, implică o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. În timpul arestării pensionarei, poliției i-ar fi spus să strige ”Azov este putere”, o referire la regimentul de rezistență ucrainean considerat o organizație teroristă în Rusia.

Întâmplarea vine după ce Daria Dughina a fost ucisă de o explozie a mașinii sale, sâmbătă trecută. Nu este clar cine s-a aflat în spatele crimei, deși FSB-ul a acuzat un atentat ucrainean, pus la cale de serviciile secrete. 

Ucraina neagă cu tărie orice implicare în moartea Dariei Dughina. ”Ucraina a negat cu fermitate orice legătură cu atacul. Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu asta, pentru că nu suntem un stat criminal precum Rusia sau unul terorist.” a declarat Mykhailo Podolyakconsilierul președintelui Volodimir Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O pensionară din Rusia a incendiat mașina unui general rus. Femeia se opune războiului din Ucraina și riscă 15 ani de închisoare