Antena Meniu Search
x

O staţie spaţială de aproape nouă tone se va prăbuşi pe Pământ

O Staţie Spaţială de aproape nouă tone se va prăbuşi pe Pământ în următoarele săptămâni. Este vorba despre Tiangong-1 şi aparţine chinezilor.

Vezi și

O Staţie Spaţială de aproape nouă tone se va prăbuşi pe Pământ în următoarele săptămâni. Este vorba despre Tiangong-1 şi aparţine chinezilor. După ce în urmă cu doi ani au pierdut legătura cu Staţia, oamenii de ştiinţă au încercat să-i urmărească traseul haotic pe Orbită.

Tiangong-1 este prima Staţie spaţială a chinezilor. Un prototip care a fost lansat în spaţiu în septembrie 2011, dar a funcţionat numai doi ani.  

În luna noiembrie se estima că Tiangong este la aproximativ 290 de kilometri de Pământ. Şi tot cade. 

De când s-a pierdut oficial legătura cu Staţia Prototip, ea a mai fost observată de câţiva sateliţi amatori de pe Orbită. Se numeşte Tiangogn-1 şi se învârteşte în jurul Pământului fără control, dar sub supraveghere. Şi se apropie de Terra. Până în octombrie, venea cu 1,5 kilometri pe săptămână. Acum a prins viteză: 6 kilometri pe săptămână. Bine, nu se compară cu un Supersonic, dar cântăreşte 8.5 tone şi poate cădea oricând în intervalul 24 martie - 19 aprilie, undeva între Nordul Chinei şi America de Sud. Locul mai precis al prăbuşirii va fi cunoscut după ce Staţia se va apropia de Pământ şi va începe să se dezintegreze. 

Trebuie să ştim că România nu figurează pe traseul lui Tiangong-1. Mai mult, după dezintegrare, bucăţile din metal vor fi atât de mici încât riscul calculat de specialişti ca ele să rănească pe cineva este de un milion de ori mai mic decât şansele de a câştiga la Loto! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O staţie spaţială de aproape nouă tone se va prăbuşi pe Pământ