Antena Meniu Search
x

O tânără din Italia a fost vaccinată, din greşeală, cu şase doze de vaccin Pfizer

Incident în timpul vaccinării în Italia. O tânără de 23 de ani a primit, din greșeală, șase doze de vaccin în loc de o singură doză. Starea de sănătate a pacientei este, însă, bună, scrie AFP. 

de Redactia Observator

la 10.05.2021, 14:43

O tânără așteaptă să fie vaccinată
O tânără așteaptă să fie vaccinată - Profimedia Images
  • Starea de sănătate a tinerei este bună

O tânără de 23 de ani din Italia a fost vaccinată, din greșeală, cu șase doze de vaccin anti-COVID Pfizer, adică un flacon întreg. Ulterior, fata a fost plasată sub observația medicilor, într-un spital din Toscana. Starea ei de sănătate este bună. 

Incidentul s-a produs în urma unei erori făcute de o asistentă. În loc să-i injecteze tinerei o singură doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer, i-a infectat întregul flacon, adică șase doze. Din fericire, starea pacientei este bună.

Potrivit AGI, studiile privind o posibilă supradoză cu serul Pfizer/BioNTech s-au oprit la patru doze injectate în acelaşi timp, acest caz de şase doze fiind necunoscut în literatura medicală. 

Ministrul de externe Luigi Di Maio a anunţat sâmbătă că Italia speră să poată ridica până la jumătatea lunii mai carantina impusă vizitatorilor din alte ţări ale UE, Marea Britanie şi Israel ca urmare a pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Deşi este aşteaptă cu nerăbdare revenirea turiştilor, Italia încercând să îşi revină după o recesiune dură cauzată de pandemie, experţii continuă să îndemne la prudenţă.

Italia a înregistrat de la începutul pandemiei și până în prezent 4.111.210 cazuri şi 122.833 decese cauzate de COVID. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O tânără din Italia a fost vaccinată, din greşeală, cu şase doze de vaccin Pfizer