Antena Meniu Search
x

O tânără de 13 ani a fost violată şi ucisă, în Austria. Trei tineri afgani au fost arestaţi

Autoritățile austriece au arestat trei afgani suspectaţi de violul și uciderea unei fete de 13 ani, caz care a determinat discuții dure din partea liderului țării.

de Redactia Observator

la 09.07.2021, 14:55

Trei afgani arestaţi, după ce au violat o fată de 13 ani în Austria
Trei afgani arestaţi, după ce au violat o fată de 13 ani în Austria - Profimedia

Cadavrul fetei a fost găsit sâmbătă lângă un copac din cartierul Donaustadt din Viena, potrivit ABC News. Doi tineri afgani, în vârstă de 16 și 18 ani, au fost arestați ca suspecți. Ambii erau internaţi într-un centru de plasament. Băiatul în vârstă de 18 ani avea şi antecedente penale, fiind condamnat pentru jaf în alte trei dosare. 

Victima a fost drogată și violată în apartamentul unuia dintre suspecți

Poliţiştii au declarat  că un al treilea bărbat, un afgan în vârstă de 23 de ani a fost arestat miercuri seară la Viena, fiind suspectat de complicitate. Oficialii au spus că victima îi cunoştea pe primii doi suspecţi şi îi insoţise de bunăvoie în apartamentul tânărului de 18 ani. Acolo, potrivit şefului poliţiei din Viena, Gerhard Puerstl, i s-au administrat droguri şi au fost comise abuzuri sexuale asupra acesteia.

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz a promis marţi că autorităţile se vor asigura că autorilor li se vor aplica cele mai aspre legi. „Mi se pare intolerabil ca oamenii să vină la noi, să spună că au nevoie de protecție și apoi să comită crime crude și barbare în Austria. Din punct de vedere politic, acest lucru înseamnă pentru mine că vom rămâne la linia noastră consecventă. În timpul mandatului meu, cu siguranță, nu va exista niciodată o oprire a deportărilor în Afganistan sau o relaxare a legilor pentru cei din azilurile de refugiați care comit infracțiuni”, a spus Kurz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O tânără de 13 ani a fost violată şi ucisă, în Austria. Trei tineri afgani au fost arestaţi