Antena Meniu Search
x

O tânără răpită pentru a fi căsătorită forțat a fost descoperită moartă. Crima a stârnit un val de proteste în Kârgâzstan

Proteste de amploare au izbucnit în Kârgâzstan, după ce o tânără de 27 de ani a fost răpită pentru a fi căsătorită forțat, apoi ucisă, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 09.04.2021, 16:15

Protestatarii s-au adunat în fața Ministrului de Interne din Kirghizstan, cu fotografia uneia dintre victime
Protestatarii s-au adunat în fața Ministrului de Interne din Kirghizstan, cu fotografia uneia dintre victime - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Aizada Kanatbekova, în vârstă de 27 de ani, a fost răpită, luni, de trei bărbați. Autoritățile cred că unul dintrei ei voia să se căsătorească cu ea, cu forța. Două zile mai târziu, trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit pe un câmp, în apropierea orașului Bishkek, scrie BBC.

De asemenea și bărbatul suspectat de crimă a fost găsit fără viață. Potrivit poliției, acesta și-ar fi pus capăt zilelor, prin înjunghiere. Familia femeii a declarat că îl cunoștea pe individ, pe care l-au și rugat să le lase fiica în pace. 

În acest caz, alți trei bărbați au fost reținuți, potrivit presei locale. 

În urma incidentului, aproximativ 500 de persoane au ieșit în stradă, în fața Ministerului local de Externe, scandând „Rușine” și cerând demisia ministrului de Interne. 

"Este imposibil să păstrăm tăcerea și să observăm violențele la care sunt supuse femeile, cărora le lipsesc orice drepturile", a declarat jurnalistul local Mahinur Niyazova pentru agenția de presă AFP.

Prim-ministrul Ulugbek Șaripov a cerut cetățenilor să „aibă răbdare” în timp ce poliția investighează cazul, dar mai mulți au cerut și demisia lui.

Scriind pe Facebook, președintele Kârgâzstanului, Sadyr Japarov, a descris moartea femeii drept „o tragedie și o durere nu numai pentru familia ei, ci și pentru întregul nostru stat”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O tânără răpită pentru a fi căsătorită forțat a fost descoperită moartă. Crima a stârnit un val de proteste în Kârgâzstan