Antena Meniu Search
x

O trusă de scule pierdută de astronauții de pe Stația Spațială Internațională poate fi văzută de la sol cu binoclul. Ce se va întâmpla când se apropie de Pământ

Astronauții Jasmin Moghbeli și Loral O'Hara, ambii de la NASA, au pierdut o cutie cu instrumente în spațiu în timp ce făceau o lucrare de întreținere în afara Stației Spațiale Internaționale. Trusa gravitează în jurul Pământului și pătimiții de astronomie o pot vedea cu ajutorul unui binoclu.

de Adrian Popovici

la 12.11.2023, 16:48

O trusă de scule pierdută de astronauții de pe Stația Spațială Internațională poate fi văzută de la sol cu binoclul. Ce se va întâmpla când se apropie de Pământ - Shutterstock/Twitter

Conform Space.com, cei care vor să vadă trusa de unelte pierdută pe orbita joasă a planetei noastre trebuie mai întâi să afle unde se află Stația Spațială Internațională, acest lucru poate fi făcut cu ajutorul unei aplicații NASA. Geanta ar trebui să plutească chiar în fața acesteia. Pe măsură ce se va apropia de Pământ, aceasta va avea o viteză din ce în ce mai mare și se va dezintegra atunci când va ajunge la aproximativ 113 kilometri de suprafață.

Astronautul de rezervă al Agenției Spațiale Europene ( ESA ) Meganne Christian a împărtășit imagini din momentul în care geanta de scule a ajuns în spațiu. Ea a adăugat că geanta a fost văzută ultima dată de astronautul Satoshi Furukawa, în timp ce plutea sus deasupra Muntelui Fuji.

Centrul Harvard pentru Astrofizică ( CfA ) McDowell, de la Centrul pentru Astrofizică al Universității Harward, a dezvăluit care este orbita pe care se află geanta și a explicat, de asemenea, că aceasta a fost deja inclusă de armata SUA în catalogul obiectelor construite de oameni care pluteasc în acest moment în jurul planetei noastre.

Specialiștii au calculat traiectoria și au stabilit că trusa nu reprezintă un pericol. Ei estimează că pe măsură ce se va apropia de Pământ, obiectul, considerat acum gunoi spațial, va arde. În prezent, există aproximativ 100.000 de resturi care se învârt în jurul Pământului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » O trusă de scule pierdută de astronauții de pe Stația Spațială Internațională poate fi văzută de la sol cu binoclul. Ce se va întâmpla când se apropie de Pământ