O turistă a fost violată după ce a închiriat un apartament în New York, prin Airbnb: a primit despăgubiri de 7 milioane de dolari

De Redactia Observator.
Publicat: 16.06.2021, 11:58.
Actualizat: 16.06.2021, 12:01

O australiancă a primit 7 milioane de dolari drept despăgubiri din partea Airbnb după ce a trecut printr-o dramă.

O turistă a fost violată după ce a închiriat un apartament în New York, prin Airbnb: a primit despăgubiri de 7 milioane de dolari

Profimedia

Femeia a închiriat în 2015, un apartament prin intermediul platformei, şi a fost violată chiar în noaptea Revelion. În momentul în care a ajuns în New York, femeia a ridicat cheile apartamentului de la un magazin din apropiere fără a şti că proprietarul făcuse copii după chei.

Individul a aşteptat-o în baie, iar când victima a ajuns în apartament a atacat-o. Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, a pledat nevinovat la acuzaţia de agresiune sexuală.

Potrivit Bloomberg, Airbnb a cerut ajutorul poliţiei din New York pentru a rezolva cazul. Airbnb a plătit, de asemenea, consilierea şi transportul victimei în Australia. Platforma de închirieri a plătit şi 7 milioane de dolari pentru ca victima să semneze o înţelegere prin care se angajează să nu dea în judecată Airbnb sau pe proprietarul apartamentului.

Citește și:

Chiar dacă acest incident a avut loc în 2015, Airbnb nu şi-a revizuit regulile privind utilizarea cheilor. A oferit însă reduceri proprietarilor care închiriază pe Airbnb şi care doresc să cumpere încuietori speciale sau detectoare de zgomot.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.